Bogdan Enache
879 vizualizări 24 nov 2014

"Jocurile foamei: Revolta - Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Kantiss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului precedent, va reapărea într-o postură neaşteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Animaţia "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6", produsă de Marvel Studios şi Walt Disney, regizată de Don Hall şi Chris Williams, a ocupat locul al doilea, cu încasări de 20,08 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Filmul de animaţie prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, şi un robot uriaş gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizaţi, luptă pentru apărarea oraşului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Locul al treilea în topul încasărilor de vineri până duminică din cinematografele nord-americane a revenit peliculei "Interstellar: Călătorind prin Univers", regizată de Chris Nolan, care a obţinut 15,1 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Cu Matthew McConaughey şi Anne Hathaway în rolurile principale, filmul "Interstellar: Călătorind prin Univers" îi poartă pe spectatori într-o spectaculoasă călătorie în spaţiu, care depăşeşte limitele imaginabilului şi le oferă o experienţă unică, interstelară.

 

 

Comedia "Mai tăntălău, mai gogoman/ Dumb and Dumber To", regizată de Bobby Farrelly şi Peter Farrelly, avându-i în distribuţie pe Jeff Daniels, Jim Carrey, Laurie Holden şi Kathlene Huslin, s-a clasat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 13,82 de milioane de dolari în al doilea weekend de difuzare. Filmul îi are ca protagonişti pe Lloyd şi Harry, care, la 20 de ani după prima lor aventură, pornesc într-o nouă călătorie pentru a o găsi pe fiica lui Harry, despre care acesta tocmai a aflat că există şi care a fost dată spre adopţie imediat după naştere.

Lungmetrajul "Fata dispărută/ Gone Girl", regizat de David Fincher, s-a clasat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Avându-i în distribuţie pe Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris şi Missi Pyle, "Fata dispărută" este un thriller care spune povestea dramatică a lui Nick Dunne (Affleck), care, la a cincea aniversare a căsătoriei sale, anunţă autorităţile că soţia lui a dispărut. Sub presiunea interesului presei pentru subiect şi a investigaţiei poliţiştilor, imaginea căsniciei perfecte a lui Nick începe să fie înlocuită de suspiciuni şi întrebări. Toată lumea din jur începe să vadă minciunile şi comportamentul ciudat al bărbatului, iar în curând întrebarea esenţială este pe buzele tuturor: Şi-a omorât Nick soţia?

Drama "Beyond the Lights", regizată de Gina Prince-Bythewood, s-a situat pe locul al şaselea, cu încasări de 2,63 de milioane de dolari. Filmul, în care joacă Gugu Mbatha-Raw, Nate Parker şi Minnie Driver, o are ca protagonistă pe Noni, o celebră cântăreaţă care se confruntă cu presiunea pusă asupra ei de statutul de vedetă, lucru care o face să fie foarte aproape de a greşi semnificativ. Noni îl întâlneşte pe Kaz, un tânăr poliţist, care o ajută să se elibereze şi să devină artista care îşi doreşte să fie.

Locul al şaptelea a revenit comediei "St. Vincent", regizată şi scrisă de Theodore Melfi, cu încasări de 2,35 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, care a obţinut, în total, încasări de 36,6 milioane de dolari în cele şapte săptămâni de difuzare şi care îi are în distribuţie pe Melissa McCarthy, Naomi Watts şi Bill Murray, îi are ca protagonişti pe un băiat ai cărui părinţi tocmai au divorţat şi pe vecinul său, un veteran de război mizantrop, hedonist şi certăreţ, jucat de Bill Muray, care devine prietenul şi mentorul tânărului.

Pelicula "Furia: Eroi anonimi/ Fury", regizată de David Ayer, cu Brad Pitt, Anamaria Marinca şi Shia LaBeouf în distribuţie, s-a clasat pe poziţia a opta în topul încasărilor, cu 1,9 milioane de dolari. Lungmetrajul spune povestea unui sergent, supranumit Wardaddy, şi a echipajului de cinci soldaţi al unui tanc Sherman, din aprilie 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Wardaddy, interpretat de Brad Pitt, îşi duce soldaţii într-o misiune sinucigaşă în spatele liniilor inamice.

"Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)", comedia cu accente dramatice regizată de mexicanul Alejandro Gonzales Inarritu, cu Michael Keaton şi Naomi Watts, s-a clasat pe poziţia a noua în box office-ul nord american, cu încasări de 1,85 de milioane de dolari. Michael Keaton, în vârstă de 62 de ani, îl interpretează în acest film pe Riggan Thomson, un actor în derivă care încearcă să îşi recâştige publicul. În încercarea lui, protagonistul este susţinut de fiica sa (Emma Stone), proaspăt externată dintr-o clinică de dezintoxicare şi care îi devine asistentă, de o actriţă şi de un actor excentric.

Locul al zecelea a revenit filmului "The Theory of Everything", cu încasări de 1,5 milioane de dolari, în al treilea weekend de difuzare. În "The Theory of Everything", regizat de James March, spectatorul descoperă viaţa intimă a lui Stephen Hawking, savantul britanic fascinat de timp şi de originile Universului. Cartea sa "Scurtă istorie a timpului" este un bestseller mondial. Pe scurt, existenţa lui ar fi putut fi alta: era încă student la Cambridge când a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (boala Lou Gehrig). Medicii i-au mai dat cel mult doi ani de trăit. Boala a avansat progresiv de-a lungul anilor, lăsându-l complet paralizat. Cu toate acestea, savantul britanic a continuat să trăiască şi are în prezent vârsta de 72 de ani. Filmul care îi este dedicat vrea să demonstreze că, fără energia soţiei sale Jane, care i-a consacrat 25 de ani de viaţă şi i-a dăruit trei copii, Stephen Hawking nu ar fi putut să îşi finalizeze opera. Bazându-se pe prestaţiile actorilor britanici Eddie Redmayne şi Felicity Jones, lungmetrajul "The Theory of Everything" reprezintă adaptarea cinematografică a unei cărţi scrise chiar de Jane Hawking.

Citește și: