Adriana Stanca
1254 vizualizări 14 ian 2014

Lansat în cinematografele din România pe 10 ianuarie, filmul „The Wolf of Wall Street”/ „Lupul de pe Wall Street” a înregistrat deja încasări de peste 1,7 milioane de lei. În weekendul lansării, producţia regizată de Martin Scorsese a adus în sala de cinema mai mult 94.000 de persoane, fiind distribuită de MediaPro Distribution.

Totuşi, filmul lui Scorsese a primit patru nominalizări la Premiile BAFTA 2014: „Cel mai bun actor în rol principal” (Leonardo DiCaprio), „Premiul David Lean pentru regie” (Martin Scorsese), „Cel mai bun montaj” (Thelma Schoonmaker) şi „Cel mai bun scenariu adaptat” (Terence Winter).

Aflaţi mai multe ştiri din lumea filmului pe pagina de Facebook "I like to movie-movie".

Considerat aproape în unanimitate de către presa de specialitate un succes care marchează revenirea în forţă a unui regizor de geniu, Martin Scorsese, ,,Lupul de pe Wall Street” se anunţă încă de pe acum unul dintre filmele favorite la Oscarurile de anul acesta.

Recompensat deja cu Globul de Aur pentru ,,Cel mai bun actor, într-o comedie sau musical”, Leonardo Di Caprio interpretează magistral rolul controversatului Jordan Belfort, un broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.  

Performanţa înregistrată de ,,Lupul de pe Wall Street” plasează această premieră în topul lansărilor cinematografice din Romania în ultimii ani, cifra cea mai mare de spectatori fiind înregistrată de filmul ,,Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II”, distribuit de asemenea de MediaPro Distribution şi care a adus în sălile de cinema la debutul sau pe marile ecrane din 2012, peste 123.000 de cinefili.

În box office-ul acestui weekend, ,,Lupul de pe Wall Street” a fost secondat de animaţia ,,Frozen” care a fost vizionată de peste 27.000 de spectatori, pe locul trei clasându-se comedia ,,Burlaci Întârziaţi”, care îi aduce în rolurile principale pe Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas şi Kevin Kline.

În Bucureşti, „Lupul de pe Wall Street” rulează în cinematografele Grand Cinema Digiplex, Grand VIP Studios, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, The Light Cinema, CinemaPRO, City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio şi Studio.

Citește și: