Oana Ghita - Mediafax
118 vizualizări 27 aug 2013

Filmul de animaţie "Ştrumpfii 2" a fost lider în box office-ul românesc de wekend, încă de la premieră, cu încasări de 617.102 lei şi 33.896 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

În filmul "Ştrumpfii 2", care este o continuare a superproducţiei "Ştrumpfii/ The Smurfs" - o combinaţie de live action şi animaţie -, vrăjitorul cel rău, Gargamel, creează nişte fiinţe care seamănă cu ştrumpfii, dar care sunt rele şi se numesc Obraznicii. El speră ca acestea să-l ajute să obţină controlul asupra poţiunii magice a ştrumpfilor.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat liderul de weekendul trecut, "Elysium", care, de data aceasta, a avut încasări de 307.286 de lei şi 15.653 de spectatori. Această superproducţie hollywoodiană, cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămaşi pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, şi clasa super-bogaţilor, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium.

Pe locul al treilea s-a clasat o altă premieră, "Percy Jackson: Marea Monştrilor", care a avut încasări de 236.874 de lei şi 11.217 spectatori. Percy (Logan Lerman), fiul lui Poseidon, îşi continuă călătoria epică începută alături de prietenii săi semizei. Destinaţia sa? Găsirea celebrei Lâni de Aur, care are puterea să salveze casa lui Percy şi a prietenilor săi. Pentru a da de ea, Percy trebuie să înfrunte Marea monştrilor, cunoscută pământenilor sub numele Triunghiul Bermudelor. Orice-ar face şi orice creatură ar trebui să învingă acolo, Percy ştie că este singura soluţie pentru a înfrânge un duşman ce aşteaptă de mult o cruntă răzbunare pe părinţii semizeilor.

Poziţia a patra a fost ocupată, weekendul trecut, de filmul biografic "Steve Jobs: Omul care a schimbat lumea", care a înregistrat încasări de 127.898 de lei şi 6.067 de spectatori. Filmul îl prezintă în rol principal pe Ashton Kutcher şi spune povestea vieţii vizionarului şi cofondatorului imperiului Apple.

Locul al cincilea a fost ocupat de "Wolverine", care a avut încasări de 83.752 de lei şi 3.678 de spectatori. "Wolverine", care prezintă noi aventuri cu cel mai iubit personaj din franciza "X-Men", ce dă şi numele filmului, are o acţiune antrenantă, care se desfăşoară în Japonia.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.909.268 de lei şi 100.534 de spectatori.

Citește și: