Bogdan Enache
115 vizualizări 12 ian 2015

"Taken 3: Teroare în L.A", al treilea film al seriei care îl are ca protagonist pe Liam Neeson, îl prezintă pe fostul agent Bryan Mills încercând să-şi dovedească nevinovăţia după ce este acuzat de comiterea unei crime la care nici măcar nu a fost martor. Mills este urmărit, iar în lupta sa cu cei ce îi vor răul se foloseşte de toate aptitudinile şi cunoştinţele pe care le are pentru a găsi adevăratul vinovat şi a-şi reabilita numele.

Locul al doilea în topul încasărilor din weekend a revenit peliculei "Selma", cu 11,2 milioane de dolari. Filmul, aflat la al treilea weekend de difuzare, este regizat de Ava DuVernay şi este o cronică a campaniei lui Martin Luther King privind dreptul la vot, prin intermediul unei marş istoric desfăşurat de la Selma la Montgomery, în statul american Alabama, în 1965.

Pe locul al treilea s-a clasat musicalul "În inima pădurii/ Into the Woods", care a obţinut încasări de 9,75 de milioane de dolari, în al treilea weekend de difuzare. Regizat de Rob Marshall, acest film, care reprezintă o adaptare a celebrului musical omonim pus în scenă pe Broadway de Stephen Sondheim, aduce pe marele ecran o notă întunecată poveştilor şi basmelor copilăriei, cu ajutorul actorilor Meryl Streep, Johnny Depp şi Emily Blunt.

 

 

Lungmetrajul "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies", al treilea şi ultimul film din seria "Hobbitul/ The Hobbit", s-a clasat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 9,43 de milioane de dolari. Filmul regizat de Peter Jackson, cu Martin Freeman, Ian McKellen şi Benedict Cumberbatch, încheie povestea lui Bilbo, Thorin şi a gnomilor. Eroii, care l-au trezit pe Smaug din culcuşul său din Erebor se vor lupta acum cu acesta, în speranţa că vor distruge răul pentru totdeauna. Gandalf descoperă însă ceva şi mai înfricoşător în Dol Guldur. Filmele din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor".

Pe locul al cincilea s-a situat filmul "De neînvins/ Unbroken", cel de-al doilea lungmetraj regizat de actriţa Angelina Jolie. Inspirat din povestea reală a maratonistului american Louis Zamperini, care a devenit prizonier într-un lagăr japonez în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, acest film a generat încasări de 8,36 de milioane de dolari în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute.

Filmul "The Imitation Game: Jocul codurilor/ The Imitation Game", ce prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reuşit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria ţară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,62 de milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia de familie "O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului/ Night at the Museum: Secret of the Tomb", regizată de Shawn Levy, s-a clasat pe locul al şaptelea, cu încasări de 6,7 milioane de dolari. Pelicula îi are în rolurile principale pe Ben Stiller şi Robin Williams, acesta fiind ultimul film în care apare Williams, care a murit în luna august a anului trecut. Protagonistul, Larry Daley, călătoreşte în jurul lumii şi aduce lângă el noi personaje, alături de cele deja cunoscute, în încercarea sa de a salva magia de la dispariţie.

Comedia muzicală "Annie", regizată de Will Gluck, s-a clasat pe locul al optulea, cu încasări de 4,9 milioane de dolari, de vineri până duminică. Cu Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Cameron Diaz şi Jamie Foxx în distribuţie, Annie, personajul legendar, aflat în căutarea familiei sale, care a inspirat generaţii întregi, revine pe marele ecran într-o viziune contemporană, în comedia produsă de Columbia Pictures.

Pelicula horror "The Woman in Black 2: Angel of Death" s-a clasat pe locul al nouălea, cu încasări de 4,82 de milioane de dolari, de vineri până duminică. Filmul regizat de Tom Harper îi are în distribuţie pe Jeremy Irvine, Helen McCrory şi Adrian Rawlins, iar povestea are loc la 40 de ani după evenimentele sumbre din reşedinţa Eel Marsh. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un grup de copii este trimis aici pentru a se adăposti de bombardamente, dar ceva poate mai periculos decât bombele se trezeşte la viaţă în conac.

"Jocurile foamei: Revolta - Partea I", al treilea film din franciza de succes "Hunger Games", s-a clasat pe locul al zecelea, cu încasări de 3,75 de milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Katniss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului anterior, va reapărea într-o postură neaşteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Citește și: