Bogdan Enache
505 vizualizări 9 feb 2015

Filmul de animaţie "SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water", regizat de Paul Tibbitt, spune povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, care a fost furată de piratul Burger Beard.

Locul al doilea în topul încasărilor de peste weekend a revenit filmului "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, cu încasări de 24,16 milioane de dolari. Filmul "Lunetistul american/ American Sniper" este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

Pe locul al treilea a debutat pelicula SF "Ascensiunea lui Jupiter/ Jupiter Ascending", regizată de Andy Wachowski şi Lana Wachowski, care a obţinut 19 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul prezintă povestea lui Jupiter Jones, interpretată de Mila Kunis, care este femeie de serviciu pe Terra, dar află la un moment dat că este de fapt moştenitoarea tronului unui adevărat imperiu într-un alt colţ al Universului, iar venirea sa la putere trebuie să aducă echilibrul în cosmos.

 

 

Filmul "Al şaptealea fiu/ Seventh Son", regizat de Sergey Bodrov şi cu Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes şi Antje Traue în distribuţie, a debutat pe locul al patrulea în topul încasărilor, cu 7,1 milioane de dolari obţinuţi din vineri până duminică. Pelicula este o ecranizare după cartea "Ucenicul vraciului" , scrisă de Joseph Delaney, din seria "Cronicile Wardstone". Thomas este ucenicul Vraciului şi încearcă să înveţe să lupte cu spiritele rele şi să întemniţeze vrăjitoare. Într-un moment când maestrul este plecat, ucenicul este păcălit să elibereze o vrăjitoare temută, iar Thomas este pus în faţa primei sale încercări adevărate.

Comedia de familie "Paddington" s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 5,36 milioane de dolari, în al patrulea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul King, îi are în distribuţie pe Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville şi Ben Whishaw şi spune povestea ursuleţului Paddington, venit din jungla peruviană să îşi caute o casă în Londra, unde ajunge să cunoască familia Brown care îl îngrijeşte şi îi oferă un cămin.

Filmul SF "Project Almanac", regizat de Dean Israelite, s-a situat pe locul al şaselea, în al doilea său weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane, cu încasări de 5,33 milioane de dolari. Pelicula îi are în rolurile principale pe Jonny Weston, Sofia Black D'Elia şi Michelle DeFraites şi prezintă aventurile prin care trec trei adolescenţi care fac o descoperire ce le va schimba întreaga viaţă - o maşină cu posibilităţi infinite, dar cu consecinţe uneori ireversibile.

Pelicula "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", care prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reuşit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria ţară pentru faptul că era homosexual, şi-a păstrat poziţia şi s-a clasat pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,88 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia "Nuntaşi de închiriat/ The Wedding Ringer", regizată de Jeremy Garelick, s-a clasat pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula îi are în distribuţie pe Kevin Hart, Ken Howard, Kaley Cuoco şi Josh Gad şi prezintă povestea lui Doug, care urmează să se însoare, dar nu are niciun prieten pe care să îl desemneze cavaler de onoare. Viitorul mire decide să apeleze la serviciile unei firme, iar ce urmează pare să fie mai mult decât şi-a dorit.

Drama "Black or White", regizată de Mike Binder, s-a clasat pe locul al nouălea, cu încasări de 4,52 milioane de dolari. Filmul îi are în distribuţie pe Kevin Costner, Octavia Spencer şi Gillian Jacobs şi spune povestea unui avocat văduv care o creşte singur pe nepoata lui metisă, Eloise, după moartea fiicei sale. Existenţa lui este încurcată atunci când Eloise este vizitată de bunica ei afro-americană, Rowena, care cere instanţei ca fetiţa să fie încredinţată tatălui ei biologic, Reggie, un dependent de droguri incapabil să îşi crească fiica.

Thrillerul "Băiatul din vecini/ The Boy Next Door", regizat de Rob Cohen, s-a clasat pe locul al zecelea în topul încasărilor de peste weekend, cu 4,1 milioane de dolari încasaţi în cinematografele nord-americane. Filmul o are ca protagonistă pe Jennifer Lopez care interpretează rolul unei profesoare, Claire Peterson, care tocmai a divorţat. Femeia încearcă să-şi găsească liniştea şi să se dedice fiului său, dar întâlnirea cu chipeşul şi mai tânărul său vecin Noah (Ryan Guzman) îi schimbă viaţa, iar Claire îşi dă seama că vecinul ei nu e deloc omul care credea ea că este.

Citește și: