Diana MARCU
3118 vizualizări 23 mai 2012

“Sper să ne calificăm în primii zece la EUROVISION 2012”, a declarat Marcel Pavel pentru gândul. Artistul, care a reprezentat România în 2002, la concursul european care s-a desfăşurat atunci la Tallin, în Estonia, reuşind să o claseze pe locul 8, spune că piesa cu care s-a prezentat MANDINGA în semifinala Eurovision “este una bună”, iar “show-ul trupei a fost ok”.

Cu toate astea, artistul a sesizat că solista Mandinga, Elena Ionescu, a avut emoţii  “Nu ştiu ce să spun despre problemele tehnice, pentru că nu am fost acolo, dar s-a văzut pe faţa ei că s-a întâmplat ceva”, spune Marcel Pavel.

“A fost un decalaj la jumătatea piesei între partea orchestrală şi linia melodică, şi asta ar putea fi datorat problemei tehnice”, susţine muzicianul, care nu este adeptul teoriei conspiraţiei.

“Se putea întâmpla, nu trebuie acum să credem că cineva ne-ar fi vrut răul. Noi, ca naţie, suntem talentaţi în a inventa scenarii”, punctează Marcel Pavel. Pentru el e important că România a reuşit calificarea în FINALA EUROVISION 2012. “Abia acolo vor începe cumetriile”, susţine artistul. “În ultimii ani voturile se dau în funcţie de vecinătate. Eu îţi dau ţie, tu îmi dai mie”, comentează interpretul modalitatea de acordare a punctajului.

După show-ul de sâmbătă, când la Baku se va decide câştigătorul competiţiei, Pavel vede România în primii zece clasaţi şi are un sfat pentru solista Mandinga: Să-şi controleze emoţiile şi „să fie foarte atentă la intonaţie”. „Elena este o fată puternică. Piesa este bună, iar show-ul este ok”, a declarat el pentru gândul.

Iar pentru români: “Să-i aplaude pe artişti când se vor întoarce în ţară, pentru că la Baku au reprezentat România”. 

FINALA EUROVISION 2012 se va desfăşura sâmbătă, 26 mai, de la 22.00

Citește și: