Ana Obretin
1909 vizualizări 6 mar 2012

Televiziunea Română va asigura, pentru prima dată în istoria organizării selecţiilor naţionale Eurovision, în paralel cu spectacolul difuzat pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, o transmisiune online specială, destinată exclusiv internauţilor, informează un comunicat.

Citeşte şi EUROVISION 2012. România dă cea mai sexy concurentă: Elena de la Mandinga. VIDEO


Pe 10 martie, internauţii vor putea urmări live pe www.tvr.ro/eurovision, prin intermediul a două stream-uri, atât spectacolul propriu zis de la televizor, cât şi atmosfera din culisele concursului. Două camere speciale vor reda live atmosfera din culise, emoţiile artiştilor în Camera Verde, reacţiile lor înainte şi după evoluţiile pe scenă, emoţiile tuturor, pe măsură ce notele vor fi anunţate. Dacă spectacolul pe scenă va fi cât se poate de bine pus la punct şi regizat, emoţiile din culise, reacţiile artiştilor şi ale celor din anturajul lor vor fi cât se poate de reale, spontane şi neregizate.

Prin urmare, două camere TV vor fi plasate în culise şi vor transmite pe www.tvr.ro/eurovision, live, momente veridice, trăiri reale, emoţii la intensitate maximă. Evident, cele două camere din culise vor aduce publicului de pe internet scurte declaraţii, impresii ale artiştilor, ale celor din anturajul lor şi ale celor din echipa TVR.

Totodată, marţi, pentru fanii paginii Facebook Eurovision Romania (https://www.facebook.com/eurovision.romania) a fost lansat un concurs prin care fanii care interpretează cel mai bine un cântec din concursul Eurovision pot să câştige unul dintre cele mai tari gadget-uri ale momentului. Detalii despre acest concurs pot fi găsite pe site-ul www.tvr.ro/eurovision.

Selecţia naţională pentru alegerea cântecului care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision, pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

Citește și: