Silviu Bănilă
1419 vizualizări 27 nov 2018

Artistul a distribuit o fotografie de pe pagina de Facebook a GÂNDUL, în care credincioşii „se calcă în picioare”, pentru a prinde un „loc în faţă”.

Ristei nu înţelege SPIRITUL DE TURMĂ şi îi critică dur pe enoriaşi: „Vă rog să mă faceţi să înţeleg spiritul ăsta de turmă. Am ales poza asta, fiind cea mai recentă. Este de azi, de la inaugurarea edificiului. Oamenii se călcau în picioare pentru un loc în faţă. Hai să mai zic o dată: un loc în faţă. De ce? Din acelaşi motiv din care se îmbulzesc şi la poarta de îmbarcare şi stau în picioare doar ca să fie primii, din acelaşi motiv din care claxonează în trafic când sunt în spatele tău şi alte situaţii similare. De ce? Dacă eşti mai aproape de gard ţi se iartă mai multe păcate? Dacă nu stai 20 minute în picioare la coadă, nu te mai urci în avion? De unde «dorinţa» asta arzătoare de a fi primul, de a te îmbulzi şi de a te călca în picioare? Nu o pot înţelege!“

Cântăreţul şi prezentatorul tv i-a criticat şi pe preoţii care au venit cu maşini scumpe la sfinţirea Catedralei Neamului:

„După toate pozele cu catedrala, cu maşinile scumpe, cu opulenţa asta, mi-am dat seama că, de fapt, este vorba despre altceva.

Cu toţii ne dorim maşini scumpe, cu toţii am merge cu ele dacă am putea, însă este vorba despre adaptarea la o situaţie dată. Este vorba despre puterea exemplului. Credeţi că Papa de la Roma nu merge unde are treabă cu cea mai scumpă maşină? Ba fiţi siguri. Dar când îşi exercită rolul său, dă dovadă de modestie, de bun simţ, de valori pe care vrea să le vadă şi la ceilalţi, automat influenţându-i prin exemplul propriu.

 E ca şi cum tu stai în cămin cu 3 colegi de cameră în 8 metri pătraţi şi mănânci pâine cu parizer, iar profesorul tău şi-a construit lângă geamul tău un hotel de 8 etaje în care stă singur. Pentru că poate. Poate şi nu-l interesează nimic altceva. A avea bani nu e un lucru rău, mai ales dacă sunt munciţi. Dar a-ţi bate joc de semenii tăi, făcând o demonstraţie de putere, e josnic. Dacă i-ar fi dus capul măcar să facă puţin teatru şi să mimeze modestia şi bunul simţ, cu siguranţă stăteau altfel lucrurile. Pentru că nu e vorba de material, ci de principii”.

Florin Ristei este un cântăreţ şi prezentator de televiziune, care a intrat în atenţia publicului, când avea în jur de 13 ani, ca solist al trupei Amici, cu hitul "Dana".

În 2013, a câştigat emisiunea X Factor, fapt care l-a relansat în piaţa muzicală. Cântăreţul în vârstă de 30 de ani, se află în topul celor mai îndrăgiţi cântăreţi, remarcându-se în duete cu alţi artişti precum Vescan ("Las-o”), sau Andra ("Între noi nu mai e nimic").

foto: youtube.com

Citește și: