Sorin Bogdan
1105 vizualizări 6 iul 2018

Los Angeles oferă, anual, unul din cele mai frumoase imagini ale focurilor de artificii de Ziua naţională a Statelor Unite. Nu doar show-ul oficial este deosebit, ci fiecare localnic vrea să contribuie la spectacol. O impresionantă panoramă a marii metropole, filmată cu o dronă a postului de televiziune NBC face furori pe internet. Parcă nu ar exista casă din LA de unde să nu lanseze cineva luminiţe colorate.

Tonul a fost dat, ca în fiecare an, de celebru lanţ de magazine Macy's, care a făcut o tradiţie din spectacolele de artificii de Ziua Independenţei.

De altfel, ideea nu e nouă şi filmări asemănătoare au fost postate pe Youtube şi în anii trecuţi. Iată una din 2016, realizată în condiţii tehnice deosebite.

Anul acesta, însă, au existat regiuni din Statele Unite unde focurile de artificii sunt interzise, chiar şi de Ziua Naţională, din cauza pericolului izbucnirii unor incendii de vegetaţie. În multe localităţi din statele Colorado, Arizona sau California, americanii au fost nevoiţi să se mulţumească cu spectacole alternative. În Aspen, autorităţile locale au luat modelul show-ului cu drone din deschiderea Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud şi au angajat o firmă pentru ceva asemănător. Mai mulţi localnici s-au speriat şi au sunat la 911, pentru a reclama o invazie extraterestră, dar cei mai mulţi au fost încântaţi. Şi nu doar ei. ”Câinii şi pisicile noastre au fost foarte încântate,” a mărturisit un reprezentant al autorităţilor, ”pentru că focurile de artificii îi speriau de moarte.”

 

Citește și: