Corina VÂRLAN
933 vizualizări 17 dec 2013

Un elev a cerut sfatul internauţilor de pe Reddit pentru că era nemlţumit de nota pe care o primise la chimie. La sugestia unui utilizator, acesta s-a hotărât să îi trimită un e-mail profesorului în speranţa că va reuşi să îşi mărească notă şi să obţină un 10. Răspunsul profesorului a fost însă unul atât de tranşant încât elevul a ajuns să regrete că i-a scris, scrie Business Insider.

Tânărul a postat ulterior conversaţia pe Reddit pentru a le arăta şi altor internauţi ce se întâmplă atunci când încerci să obţii o mărire de notă.

"Sunt sigur că primiţi foarte multe e-mail-uri similare acestuia în legătură cu notele. Îmi pare rău să mai adaug unul. Dacă răspunsul dumneavoastră este acela că <nu există loc de schimbare> vă înţeleg deplin", îşi începea elevul e-mailul prin care voia să îl convingă pe profesor să îi mărească nota la 10.

El i-a explicat apoi cadrului didactic că este "frustrant" să se afle la doar câteva sutimi de nota maximă.

FOTO: Business Insider/Imgur

Răspunsul acestuia din urmă a fost unul cât se poate de tranşant. Profesorul i-a explicat elevului că notele nu se rotunjesc mereu pentru că altfel "toată lumea ar lua 10". "Să nu trimiţi niciodată un mesaj ca acesta unui profesor. Dacă nu ştiai este împotriva regulamentului şi, mai mult, cel puţin îndoielnic din punct de vedere moral", i-a răspuns, tot prin e-mail, cadrul didactic.

"Să aştepţi până când vezi notele şi pe urmă să ceri unui profesor să găsească puncte în plus pentru tine, asta se va termina întotdeauna foarte rău", i-a mai scris el sugerându-i, totodată, să înveţe pe parcursul semestrului pentru a obţine nota dorită.

FOTO: Business Insider/Imgur

Văzând conversaţia dintre cei doi, utiizatorul Reddit care îl sfătuise pe tânăr să discute cu profesorul pentru a vedea dacă poate obţine o mărire de notă i-a atras acestuia atenţia că a interpretat greşit sfatul său. "1) I-ai trimis un e-mail profesorului în loc să vorbeşti direct cu el, ceea ce este o mare diferenţă. 2) Ai formulat e-mail-ul în cel mai rău mod posibil şi l-ai făcut să sune ca şi cum te ofereai să îl mituieşti sau ceva", i-a explicat el.

Citește și: