Corina VÂRLAN
3665 vizualizări 13 aug 2014

Copenhaga, inima Danemarcei, este unul dintre oraşele care îi atrage pe europeni să renunţe la maşini şi la transportul în comun în favoarea mersului cu bicicleta. Având unele dintre cele mai numeroase piste pentru biciclişti, nu e de mirare că aproape 40% dintre locuitorii oraşului merg la muncă pe două roţi.

FOTO: dac.dk

Pentru a evita aglomeraţia şi disconfortul pietonilor şi al bicicliştilor care ajung zi de zi în zona portului, s-a hotărât constuirea unei noi piste care le permite acestora din urmă să pedaleze fără întrerupere.  Cykelslangen conecteză autostrada cu podul aflat în port, scrie Grist.

FOTO: dac.dk

Dacă până acum amatorii mersului pe două roţi erau nevoiţi să îşi care bicicletele pe scrări, acum aceştia au la dispoziţie o pistă suspendată cu o lăţime de circa 4 metri şi cu o lungime de mai bine de 200 de metri pe care o pot parcurge în mai puţin de un minut.

Sursă: YouTube

Tot în capitala Danemarcei găseşti şi cea mai circulată pistă pentru biciclete din lume. Pe aceasta circulă zilnic până la 40.000 de ciclişti.

Citește și: