Gandul.info
Corina VÂRLAN
6593 vizualizări 6 apr 2012

Un producător norvegian de film, numit Fredrik Horn Akselsen, a realizat un documentar care prezintă munca părintelui José Antonio Fortea, unul dintre puţinii exorcişti recunoscuţi de către Vatican, informează Daily Mail.

Filmul "Exorcistul în secolul 21" (The Exorcist in the 21st Century), care va ajunge în cinematografe în luna aprilie, prezintă modul în care părintele Fortea o vindecă pe Constanza, o o femeie din Columbia care susţine că ar fi posedată de demoni încă din 1997. Ea afirmă că exorcistul spaniol este ultima sa speranţă pentru "eliberare spirituală".

Scenă din timpul exorcizării. (FOTO: Daily Mail)

"Ştiu că părintele Fortea este o persoană foarte înţeleaptă care cunoaşte demonologie şi exorcism. Ştiu că prin intermediul lui pot fi eliberată complet", declară femeia.

În timpul exorcizării din film, columbianca începe să strige "pleacă de lângă mine preotule blestemat" în timp ce clericul încearcă să exorcizeze demonul care o posedă.

Părintele José Antonio Fortea, unul dintre singurii exorcişti recunoscuţi de către biserica de la Vatican. (FOTO: Daily Mail)

"Exorcismul este o luptă între toate forţele luminii şi forţele demonilor", spune părintele Fortea. "Demonul dintr-o persoană poate chema alţi demoni pentru a-l ajuta. În acelaşi timp cel care realizează exorcizarea poate chema sfinţii", a mai explicat el.

Trailer-ul filmului a atras interesul internauţilor, deşi unii dintre ei se îndoiesc de autenticitatea lui.

Acesta este el doilea documentar realizat de către Akselsen. Filmul său de debut "Trădare şi sabotaj" (Treason and Sabotage) a avut premiera în luna martie a anului 2010.

Citește și: