2266 vizualizări 29 oct 2012

Daily Mail publică o fotografie şocantă, din care reiese importanţa afecţiunii şi a dragostei pentru dezvoltarea copiilor.

În imagine, apar tomografiile a doi creieri, unul aparţinând unui copil normal, căruia i s-a acordat atenţie, şi unul aparţinând unui copil extrem de neglijat. Diferenţa dintre dimensiunile celor doi creieri, ambii aparţinând unor copii de 3 ani, este uriaşă: cel al copilului normal este mult mai mare.

Conform neurologilor, creierului unui copil neglijat îi lipsesc anumite zone fundamentale, prezente în cazul copiilor crescuţi armonios. Prin urmare, aceştia din urmă vor fi mai inteligenţi şi vor socializa mult mai bine, pe când copiii neglijaţi prezintă un risc mai mare să devină dependenţi de droguri, să facă infracţiuni, să facă boli mintale, să rămâni şomeri sau să fie dependenţi de ajutoare de stat. De asemenea, există riscul ca aceste persoane să-şi neglijeze, la rândul lor, copiii.

Un studiu realizat la Şcoala de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis a arătat că micuţii îngrijiţi mai bine de părinţii lor au un hippocampus mai mare, aceasta fiind o zonă cheie în ceea ce priveşte învăţarea, memoria şi răspunsul la stres.
 

Citește și: