Mihai SCHIAU
2006 vizualizări 29 apr 2012

O fotografie în care apare o statuie cu o femeie goală şi o lebădă a fost eliminată dintr-o galerie de artă din Londra, din cauza plângerii înaintate de un poliţist, scrie Telegraph.

Fotografia a fost expusă timp de o lună în galeria de artă, fără a se primi vreo plângere, până când a fost văzută de un poliţist aflat într-un autobuz. El şi-a alertat colegii, iar doi ofiţeri au venit şi au ordonat eliminarea fotografiei, deoarece ar promova zoofilia.

"E o nebunie. Au zis că fotografia promovează zoofilia şi că ne arestează dacă nu o dăm jos. Probabil că poliţiştii nu ştiau de însemnătatea culturală a statuii din imagine. Au stat acolo până am retras fotografia", a explicat directorul de vânzări al galeriei.

În statuia din fotografie apar Leda, fiica unor regi din mitologia greacă, şi Zeus sub forma unei lebede venite să o seducă pe prinţesă. Cel mai probabil, pe poliţist l-a deranjat faptul că Leda este goală şi buzele ei sunt lipite de ciocul păsării.

"Bineînţeles că ne-am luptat să păstrăm fotografia expusă. Cine vrea să o vadă o poate face, este încă în posesia galeriei", a mai spus directorul de vânzări al galeriei.

Conform acestuia, poliţiştii le-au spus reprezentanţilor galeriei că nu au auzit de mitul Ledei şi al lebedei.

Citește și: