Chiar dacă sunt celebri sau au fost protagoniştii unora dintre cele bune filme, mulţi dintre actorii de la Hollywood sunt nevoiţi să intre uneori în pielea unor personaje cu destin tragic.

Business Insider a alcătuit o listă a actorilor care aproape întotdeauna „mor” în filme:

Leonardo DiCaprio – În „Django Unchained”, „The Departed”, „Blood Diamond” şi „The Great Gatsby” personajul pe care îl interpretează moare împuşcat. De asemenea, în „Titanic”, moare îngheţat/înecat, iar în „Romeo and Juliet”, otrăvit.

Samuel L. Jackson – personajele sale au fost împuşcate mortal în „Django Unchained”, „Kill Bill”, „Jackie Brown”, „Jungle Fever”, „187” „Lakeview Terrace” şi „Eve’s Bayou”. Pe de altă parte, în filmul „Deep Blue Sea”, a fost mâncat de rechin, în „The Other Guys” a murit aruncându-se de pe un zgârie-nori, iar Forţa în ucide în „Star Wars”.

Johnny Depp – Când a jucat rolul lui Glen Lantz în filmul „A Nightmare on Elm Street”, personajul său s-a transformat într-un „izvor de sânge”, scrie sursa citată. În „The Astronaut's Wife”, este răpit de extratereşti/electrocutat, iar în „From Hell” îşi pierde viaţa din cauza unei supradoze. Moare din cauza sifilisului în producţia „The Libertine”, în „Sweeney Todd” îi este tăiat gâtul, iar ân „Platoon”, „Dead Man”, „Public enemies” şi „21 Jump Street”, este împuşcat.

Robert de Niro – În „Mean Streets”, „The Mission”, „Heat”, „The Fan”, „Jackie Brown”, „Hide and Seek” şi „Machete”, personajul jucat de actor moare împuşcat. În „Cape Fear” – se îneacă, în „Mary Shelley's Frankenstein” – arde de viu, în „Great Expectation” – este înjunghiat, în „15 Minutes” – este înjunghiat şi sufocat, iar în „Bang the Drum Slowly” şi „New Year’s Eve” îl ucid cancerul, respectiv boala Hodgkin.

Charlize Theron – În filmul „Sweet November”, personajul jucat de actriţă moare din cauza unei boli incurabile, iar în „Monster”, din cauza unei injecţii letale. Se sinucide în „The Devil’s Advocate”, este înjunghiată în „Snow White and the Huntsman”, iar în „Head in the Clouds” este împuşcată.

Bruce Willis – În majoritatea filmelor în care personajul său are o soartă tragică, este vorba de împuşcare: „Twelve Monkeys”, „The Jackal”, „The Sixth Sense”, „Hart’s War”, „Sin City” şi „Planet Terror”. Se îneacă în „Billy Bathgate”, iar în Armageddon moare în explozia provocată pentru distrugerea unui asteroid.

Michelle Rodriguez – În filmul „Resident Evil”, personajul pe care îl joacă este atacat de zombie, în „Blood Rayne” este înjunghiată, în „The Breed” este ucisă de un câine, iar în „Lost” este împuşcată. În „Avatar” moare într-o explozie, iar în „Resident Evil Retribution” Uber-Licker o omoară.

Steve Buscemi – În „The Island”, „Lonesome Dove”, „Miller’s Crossing”, „Domestic Disturbance”, „The Grey Zone” şi „Things to Do In Denver When You're Dead”, personajul său este împuşcat. În filmul „Desperado” este înjunghiat, în „The Big Lebowski” moare din cauza unui atac de cord, iar în „Fargo” este ucis cu un topor.

Gary Oldman – Personajele interpretate de actor de-a lungul timpului au murit din cauze diverse: „Dracula” – decapitat, „Air Force One” – strangulat, „Sid and Nancy” – supradoză, „Hannibal” – ucis de mistreţi. Este împuşcat în „State of Grace”, „Leon”, „True Romance” şi „JFK”.

Sean Bean – El este „tipul care moare tot timpul în filme”, scrie Business Insider. Personajul său sfârşeştre tragic în peste 25 de producţii cinematografice, printre care „Golden Eye”, „Game of Thrones” şi „Lord of the Rings”.

Citește și: