Alexandra PELE
3152 vizualizări 11 oct 2011

Guvernul nord-coreean a lansat două noi postere de propagandă pentru a spriji sezonul recoltei, dar şi pentru a promova capitala Pyongyang. Cele două afişe care ilustrează doi cetăţeni motivaţi şi optimişti sunt în contrast cu informaţiile venite din Coreea de Nord conform cărora ţara s-ar putea confrunta cu foamete dacă recolta de anul acesta va fi la fel de slabă, cum se anticipează în prezent, relatează Business Insider.

Afişul din stânga, menit să încurajeze creşterea recoltelor, potrivit presei nord-coreene, a fost lansat sub sloganul "Să susţinem cu toţii recoltele!", în timp ce posterul din stânga îi invită pe cetăţeni să transforme Pyongyang-ul, "capitala revoluţiei, într-un oraş de primă clasă!".

Specialiştii sunt de părere că momentul ales pentru lansarea celor două afişe nu este unul întâmplător şi are legătură cu previziunile pesimiste legate de performanţele economice ale ţării şi de recolta slabă din acest an. "Cel mai probabil, au o problemă mare cu revolta şi sunt îngrijoraţi în legătură cu creşterea economică. Adevărul este că ar trebui să fie îngrijoraţi în legătură cu cele două aspecte, având în vedere că sunt în pragul unei noi crize alimentare, iar economia nu o duce deloc bine, în contextul în care, în 2012, când se vor aniversa 100 de ani de la naşterea fondatorului Kim Il Sung, statul îşi dorea să fie unul puternic şi prosper", susţine Nicholas Eberstadt, analist pe probleme de politică economică în cadrul Institutului American Enterprise, citat de Daily Caller.

Jurnaliştii de la Business Insider au realizat o galerie foto mai amplă cu mesajele de propagandă care circulă în Coreea de Nord.

"Moarte imperialiştilor americani, inamicii noştrii declaraţi"

"Când suntem provocaţi la un război al agresivităţii, vom riposta , începând cu Statele Unite"

"Când spunem că o vom face, ne ţinem de cuvânt. Nu vorbim în zadar"

"Statele Unite sunt cu adevărat o axă a răului"

"Nu uitaţi de lupii imperialişti din Statele Unite!"

"Hai să creştem capre!"

"Hai să izgonim imperialiştii americani şi să reunim patria!"

"Prevenire, mai multă prevenire. Haideţi să instituim un sistem veterinar pentru prevenirea epidemiilor!"

Citește și: