1537 vizualizări 17 feb 2012

Coreea de Nord a sărbătorit joi ziua de naştere a defunctului lider Kim Jong Il, care a condus statul timp de 17 ani, scrie The Daily Mail. Kim Jong il ar fi împlinit joi 70 de ani.

Foto: AP via The Daily Mail

Fiul conducătorului nord-coreean, Kim Jong Un, s-a închinat sobru în faţa unei fotografii imense cu tatăl său, în timpul unei ceremonii la care au participat mii de militari şi cetăţeni îndoliaţi.

Numeroase spectacole au fost organizate în cinstea lui Kim Jong Il. Un rol important l-au jucat femeile, scrie presa străină. Formaţia "Art Squad" (echipa de artă n.r.), alcătuită exclusiv din femei, a cântat live într-o sală de spectacol, iar echipa de junioare de la înot sincron a delectat publicul nord-coreean cu o reprezentaţie deosebită.

Foto: Reuters via The Daily Mail

Foto: AP via The Daily Mail

Pe străzile Phenianului (capitala Coreei de Nord) s-a organizat un marş al soldaţilor, urmat de defilarea unui convoi de vehicule militare echipate cu arme de artilerie şi lansatoare de rachete.

Foto: AP via The Daily Mail

La sfârşitul defilării militare s-au aruncat artificii, iar cei strânşi la manifestaţie au depus flori în memoria conducătorului pierdut.

Foto: AP via The Daily Mail

Citește și: