Mihai SCHIAU
576 vizualizări 12 apr 2012

Un britanic şi-a construit, în grădină, o replică a cabinei căpitanului şi a sălii de mese de pe Titanic, scrie Daily Mail. John Siggins (60 de ani) a folosit piese de mobilier de pe vasul Olympic, "sora mai mică" a Titanicului.

Timp de 20 de ani, Siggins a colecţionat piese de pe Olympic şi Titanic, printre care mese, fotolii, fotografii, uniforme şi veselă, iar un prieten i-a dat ideea să facă o replică a cabinei şi a sălii de mese de pe Titanic.

Meniul original din seara scufundării Titanicului

În ultimii doi ani, Siggins şi-a neglijat soţia şi cei doi copii şi a stat mai mult în magazie, construind "Titanicul" în miniatură. "Aveam foarte mult lemn, iar un prieten a zis că îmi donează magazia lui, aşa că mi-am dat seama imediat ce vreau să fac. Am construit totul în doi ani, la fel cât a durat şi construcţia Titanicului. Am terminat exact la timp pentru centenar (n.r. pe 15 aprilie se împlinesc o sută de ani de la scufundarea Titanicului)", spune Siggins.

Bărbatul, care în prezent îşi pregăteşte creaţia pentru a fi prezentată la o expoziţie din Southampton, spune că "Titanicul" în miniatură l-a costat doar câteva mii de lire sterline şi nu se gândeşte să îl vândă.

Cât despre soţia lui, Siggins spune că ea este cea mai puţin impresionată de creaţia lui. "Mă crede nebun, dar cred că s-a obişnuit cu mine, după 40 de ani de căsnicie", conchide Siggins.

Olympic şi Titanic

Magazia unde a fost construită replica Titanicului.

 

Citește și: