52 vizualizări 25 mar 2008

Fanii cu state vechi din Statele Unite şi Canada îşi vor revedea idolul, după 17 ani de aşteptare. George Michael a hotărât: din 17 iunie, începe să colinde continentul nord-american, cu precădere stadioanele. 22 de escale va face vedeta, în această întreprindere la care admiratorii nu ştiam dacă să mai spere. Turneul 25 Live a cuprins, până în prezent, 80 de ţări, adunând la concerte 1,3 milioane de spectatori.

Dacă până acum n-a părut foarte preocupat de aspectul său, la întâlnirea cu susţinătorii de peste Ocean George ţine morţiş să arate senzaţional. De aceea se chinuieşte cu o dietă serioasă şi cu antrenamente istovitoare, care să-i redea forma fizică de altădată. Totuşi, e foarte grijuliu să nu-şi agraveze problemele la coloana vertebrală. A trecut, acum şapte ani, printr-o operaţie, care l-a lăsat - după propriile declaraţii - „foarte aproape” de paralizie. Dată fiind situaţia, nu mai vrea să rişte nimic.

Nici din punctul de vedere al frizurii nu e dispus la extravaganţe. A revenit la tunsoarea scurtă, care aminteşte despre aerul său macho din anii ’80. Şi a renunţat la costumaţiile pe bază de piele, optând pentru costum. „Nu mi-ar plăcea să văd oameni de vârsta mea îmbrăcaţi în piele. Şi-atunci, de ce să port aşa ceva eu însumi?”

Paparazzii, cantitate neglijabilă

Chiar şi în această perioadă, în care excesele par să fi rămas de domeniul trecutului, armate de paparazzi îi înconjoară proprietatea. Nu-l deranjează. Uneori le trimite ceai, ca un semn că ştie că sunt acolo şi nu se va lăsa din nou prins cu garda jos.

George Michael va fi din nou în prim-plan pe pământ american. Are toate motivele să se simtă excelent. Singurul punct nevralgic al viitorului turneu este iubitul său, Kenny Goss. Proprietarul unei galerii de artă cu care are o relaţie de 12 ani nu se dă în vânt după turnee, aşa că nu-l va însoţi pe star în călătoriile sale „de lucru”. Fiindcă mărturiseşte că îl doboară chiar şi o săptămână petrecută departe de partenerul său, George va alterna concertele cu drumurile la Dallas, unde se află casa celor doi. „Este şi motivul pentru care nu am pornit să colind America până nu am terminat Europa”, îşi explică vedeta „naveta” între scenă şi domiciliu.

Chiar dacă sentimentele dintre cei doi sunt în continuare puternice, George şi Kenny nu-şi vor oficializa relaţia, aşa cum au procedat Elton John şi David Furnish. „Dacă nu s-a stricat nimic, ce-aş avea de reparat? Nu văd nici un motiv de a-mi dori o formă oficială de stăpânire”.

Celebrul cântăreţ este propriul lui stăpân. Dacă toate merg conform planului, va pune, din vară, stăpânire pe zecile de mii de fani care vor veni la fiecare concert. Atlanta, Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, Seattle, Chicago, Dallas, Houston, New York, Boston, Toronto şi Montreal se numără printre opririle pe care le are în program. Turneul nord-american va promova cel de-al doilea dublu album din cariera muzicianului. Twenty-Five va fi lansat pe 1 aprilie, la zece ani după precedentul disc retrospectiv, Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael.


Citește și: