Mădălina CHIŢU
7536 vizualizări 20 ian 2015

Mehmet Soysal, un bărbat din oraşul pescăresc Bodrum, din Turcia, a devenit un erou la el în comunitate şi nu numai, după ce a salvat de la moarte un copil ce era să fie victima unui accident stupid: căruiciorul în care se afla a venit cu viteză de pe o pantă înaltă de 15 metri, notează Daily Mail. Întreaga scenă a fost suprinsă de camerele de supraveghere.

În imagini se poate vedea cum Mehmet, de profesie pescar, vorbea la telefon, iar la un moment dat, de nicăieri, vine cu viteză un cărucior în care se afla un copil. Fără să stea pe gânduri, bărbatul aruncă telefonul din mână şi prinde căruciorul. Pentru că micuţul care era în căruicior nu era prins cu acele curele speciale, copilul sare din cărucior şi cade la câţiva metri distanţă. Imediat pescarul se duce la el şi îl ia în braţe. Din fericire, micuţul nu păţise nimic.

Căruiciorul venea dintr-o pantă ce se afla în apropire, după ce a fost scăpa de sub control de părinţii copilului ce se afla în el.

Părinţii băieţelului se aflau în vârsful pantei şi au privit uimiţi întreaga scenă. ”M-am întors să îi spun soţului meu ceva. Am scăpat cărucior din mâini preţ de o secundă. Nu cred că voi putea să îi mulţumesc îndeajuns de mult bărbatului care ne-a salvat copilul. Este un erou adorabil”, a declarat Cansu Sahin, mama copilului.

FOTO: Daily Mail // Mehmet Soysal, pescarul erou, ce a salvat viaţa unui băieţel de doi ani, ce se afla într-un căruicior ce vedea cu viteză de pe dealul pe care îl arată în imagini

Muntaz Nas, proprietarul unui magazin aflat în apropierea locului unde s-a petrecut operaţiunea fulger de salvare a copilului, martor la eveniment, a declarat că totul s-a petrecut foarte repede. ”Vorbeam cu un prieten, când un bărbat a trecut pe lângă noi. Următorul lucru pe care mi-l aduc aminte este că, din neant, a apărut un cărucior, care venea cu viteză din deal. Totul s-a petrecut repede. Am fugit să vedem dacă băieţelul era bine şi am chemat ambulanţa”, a declarat martorul.

FOTO: Daily Mail // Mehmet Soysal şi puştiul de doi a cărui viaţa i-a salvat-o

Un reprezentant al spitalului la care a fost transportat copilului a spus că băieţelul a fost norocos. ”Nu prezenta nicio rană şi, mulţumită pescarului, este în viaţă. Dacă nu îl prindea şi nu îl scotea din căruţ, copilul se izbea de pereţii drumului”, a declarat reprezentantul spitalului.

Citește și: