Mihai SCHIAU
1459 vizualizări 6 aug 2011

Google+, reţeaua de socializare a celui mai mare motor de căutare din lume, a atras peste 25 de milioane de utilizatori în mai puţin de o lună, depăşind numărul înregistrat de Facebook sau MySpace în aceeaşi perioadă de la lansare, scrie Bloomberg.

Cei mai mulţi dintre internauţii care au cont pe Google+ provin din SUA (6,44 milioane) şi India (3,62 milioane).

Google+, lansat în iunie, este cel mai recent efort al companiei de a concura cu Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, care are peste 750 de milioane de utilizatori.

Noua reţea socială a Google, care permite utilizatorilor să-şi împartă prietenii în "cercuri", a atras cinci milioane de vizitatori în ultima săpămână, mai scrie Bloomberg.

În plus, creşte şi angajamentul celor care folosesc Google+. Astfel, între 10 şi 17 iulie, utilizatorii au petrecut în reţeaua de socializare cu 39% mai mult timp decât în săptămâna anterioară, iar în 17-24 iulie, cu 11% mai mult.

Google+ se va instala confortabil pe locul doi

Conform unui studiu citat de Bloomberg, Google+ va depăşi, până anul viitor, reţele de socializare precum Twitter sau LinkedIn şi va ajunge a doua cea mai utilizată platformă de comunicare din lume, după Facebook.

Cercetarea spune că, în 2012, Google+ va avea o cotă de piaţă de 22%, iar Twitter şi LinkedIn câte 20%. Lider incontestabil va rămâne Facebook, chiar dacă va pierde două procente şi va ajunge la 69%.

Citește și: