Laura HOLBAN
1763 vizualizări 24 ian 2012

Google a decis să schimbe politica de înscriere pe reţeaua de socializare Google Plus, utilizatorii care voiau să-şi facă un cont fiind obligaţi până acum să se înscrie doar cu numele real. Această măsură vine în urma criticilor primite din partea mai multor grupuri de activişti pentru drepturile omului care au reuşit să demonstreze că afişarea identităţii adevărate le poate pune siguranţa în pericol anumitor persoane, scrie BBC.

Astfel, Google Plus a renunţat la caracteristica care diferenţia reţeaua de socializare de celelalte. Această modificare a fost confirmată şi de directorul executiv a Google, Bradley Horowitz.

Totuşi, această nouă politică nu le va permite utilizatorilor să îşi înlocuiască numele cu unul fals, ci cu un pseudonim pe care îl folosesc deja şi pe alte platforme. Horowitz a explicat că aceia care vor vrea să profite de această schimbare vor trebui să dovedească de ce îşi asumă o anumită identitate utilizată deja în offline sau de ce vor să apeleze la o altă identitate din mediul online. Acest lucru înseamnă că aceştia vor fi chiar nevoiţi să-şi susţină punctul de vedere cu ajutorul unor „documente oficiale scanate” şi vor primi un răspuns în câteva zile. Google îşi asumă responsabilitatea de a distruge orice astfel de documente primite odată ce procesul de verificare se încheie.

Reprezentanţii Google au lăsat impresia că politica poate fi chiar mai blândă de atât, Horowitz postând următorul mesaj pe pagina sa: "Vom asculta feedback-ul din partea comunităţii şi vom continua să îmbunătăţim toate aspectele legate de nume şi identităţi în perioada care urmează”.

Citește și: