Ionela SAMOILĂ
12926 vizualizări 19 oct 2012

La câteva ore după ce Google a anunţat o scădere cu 20 de procente a profitului faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, iar acţiunile companiei pe bursa Nasdaq au fost suspendate, gigantul IT a primit o nouă lovitură: site-ul YouTube a căzut, motivul vehiculat fiind un atac al hackerilor.

Potrivit Daily Mail, ieri, când utilizatorii YouTube au încercat să acceseze site-ul, au fost întâmpinaţi de un mesaj care semnala s-a produs o eroare şi că site-ul nu poate fi accesat.

De asemenea, reprezentanţii YouTube au postat pe Twitter următorul mesaj: "O parte dintre voi au întâmpinat o serie de probleme la accesarea site-ului. Programatorii noştri lucrează la remedierea acestei probleme. Ne pare rău!".

Până în prezent, nu au fost făcute publice informaţii cu privire la cauzele căderii site-ului.

Operatorul celui mai accesat motor de căutare la nivel mondial a publicat, joi, din greşeală, mai devreme cu câteva ore, rezultatele financiare pe trimestrul al treilea, pe site-ul Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare, anunţul incluzând la sfârşit propoziţia "aşteptăm declaraţiile lui Larry" (Larry Page, cofondator al Google n.r.).

Google a raportat un profit de 2,18 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în scădere de la 2,73 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar rezultatul sub aşteptările analiştilor a dus la suspendarea acţiunilor companiei la bursa Nasdaq, după un declin de 9%.

De la lansarea sa, în anul 2005, YouTube a cunoscut o dezvoltare continuă, fiind principala sursă de conţinut video încărcat de utilizatori individuali sau canalele oficiale ale unor site-uri şi companii. În anul 2006, a fost achiziţionat de Google, valoarea tranzacţiei fiind de 1,65 milioane de dolari.

 

Citește și: