Diana Marcu
3276 vizualizări 17 mai 2011

Două dintre piesele cântăreţului de manele Florin Salam vor apărea pe cel mai recent album semnat Goran Bregovic, Gipsy Champagne. Acesta include colaborările muzicianului bosniac cu Gipsy Kings ori cu chitaristul şi compozitorul britanic Eric Clapton. De altfel, albumul bosniacului va fi promovat printr-o serie de concerte în Europa, la care Salam este invitat să participe.

Astfel, cântăreţul de manele se va afla în această vară pe aceeaşi scenă cu Goran Bregovic la Paris, Marsilia, Roma şi Milano. De altfel, în cadrul unei conferinţe de presă organizate luni, acesta a prezentat şi contractul de colaborare pe care l-a încheiat cu artistul bosniac.Conform împărţirii drepturilor de autor, Florin Salam va avea un procent semnificativ, egal cu cel al lui Bregovic - 25%.

De ce îl vrea Universal Music France pe Florin Salam

Potrivit lui Eugen Drăgoi, managerul lui Florin Salam, începând din ianurie 2012, manelistul va fi reprezentat de Universal Music France, pentru un proiect muzical individual. Tot el a spus şi că Salam a primit propunerea de a se muta la Paris, din toamnă. "Goran i-a propus să se mute la Paris, aşa cum şi el a făcut-o după războiul din Bosnia. Rămâne de văzut dacă Florin va accepta", a declarat pentru gândul Eugen Drăgoi. Acesta mai spune că manelistul nu-şi va schimba numele de scenă şi nici stilul muzical. "L-au plăcut foarte mult, aşa cum este el, showman. Nu i-au cerut să schimbe nimic. Au vrut să vadă cât mai multe înregistrări cu el la nunţi şi la cântări. Te vrem aşa cum eşti, i-au spus", povesteşte managerul.

Citește și: