Departamentul Corespondenţi
518 vizualizări 16 dec 2018

O patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj a salvat sâmbătă şase căţei şi pe mama lor.

Jandarmii au fost alertaţi chiar de căţeaua care nu mai ştia ce să facă să îşi protejeze puii, aşa că i-a condus pe salvatori la locul unde erau îngropaţi în omăt. Imaginile impresionante au fost postate pe Facebook şi au impresionat sute de internauţi.

Mai mulţi internauţi au fost indignaţi că nu a fost luată în maşină şi mama puiuţilor, în loc să fie lăsată să alerge pe jos, dar jandarmii au precizat despre căţeluşă că era agresivă şi că i-a urmat până la adăpost şi că sunt în siguranţă cu toţii.

O femeie comentează: „Bravo! Dar căţeaua nu trebuia să o lăsaţi să fugă în urma maşinii, săraca. Ce chin pe ea”.

O altă femeie spune: „Este minunat că au înţeles cererea de ajutor adresată lor, dar şi că i-au dat curs; cât despre condiţiile în care stau, probabil că între timp sunt mai bune, oricum este un adăpost şi nu mai sunt ameninţaţi de animalele sălbatice. Si pentru gestul lor, noi cei care iubim animalele, le mulţumim”.

„Salvăm suflete când turiştii sunt în siguranţă la munte. Astăzi (sâmbătă – n.r.), o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o căţea care era agitată. Un coleg a mers să vadă care este motivul agitaţiei şi a găsit mai mulţi căţeluşi împrăştiaţi în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în maşină şi au mers la sediul postului montan, căţeaua urmându-i după maşină. A fost improvizat într-o magazie un culcuş unde cei şase căţeluşi vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând şi vom lua o decizie înţeleaptă”, au scris jandarmii pe Facebook.

Jandarmii încearcă acum să găsească soluţii pentru căţei, pentru ca aceştia să nu trebuiască să se reîntoarcă în frig.

Foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj/ Facebook

Citește și: