Silviu Bănilă
2301 vizualizări 18 iun 2018

„Gotti”, cel mai nou film al lui Travolta, în care actorul îl interpretează pe celebrul cap al mafiei John Gotti, a fost desfiinţat de critici. Producţia biografică a primit 13 comentarii categoric negative, scrie The Hollywood Reporter.

Travolta nu se află la prima prezenţă negativă în clasamentele Rotten Tomatoes. Astfel, filmul său „Staying Alive” din 1983 şi „Uite cine vorbeşte acum” din 1993 au primit calificativul ZERO.

Glenn Kenny, critic de film al cotidianului The New York Times, desfiinţează filmul lui Travolta: „Drama „Gotti” este un haos şi nu mă miră acest lucru. Mă miră cât de complexă poate să fie o asemenea mizerie”.

„Filmul este îngrozitor. Prost scris, fără tensiune, ridicol”, scrie criticul Jordan Mintzer pentru THR.

„Gotti” a avut nevoie de şapte ani pentru a ajunge pe marile ecrane şi în primele trei zile de la lansare a generat venituri de cel mult 2 milioane de dolari.

Povestea filmului „blestemat” a început în urmă cu 7 ani, când John Gotti Jr. a refuzat o ofertă din partea lui Sylvester Stallone şi a încheiat o înţelegere cu un bărbat pe nume Marc Fiore, pentru un film despre „naşul” John Gotti. În lipsa unor legături la Hollywood, Fiore a apelat la ajutorul lui Marty Ingels, un comedian şi totodată soţul actriţei Shirley Jones, care a stabilit o întâlnire între Fiore, Gotti Jr. şi Travolta. În cele din urmă, Travolta a semnat contractul pentru filmul despre viaţa lui John Gotti.

În timpul discuţiilor pentru realizarea filmului, s-a zvonit că Al Pacino ar putea interpreta un rol, dar informaţia nu s-a confirmat. Producţia „Gotti” a fost lansată în timpul Festivalului de Film de la Cannes, unde Travolta a susţinut un workshop de actorie.

În 1996, actorul Armand Assante l-a interpretat pe John Gotti într-un film de televiziune destul de apreciat de critici şi public (7.3 rating pe IMDB.com, deloc rău pentru un film tv). Filmul cu Assante a fost nominalizat la trei premii Globul de Aur. Din distribuţie au mai făcut parte Anthony Quinn şi William Forsythe.

Citește și: