Myrna Herzog, muzician din Brazilia, acuză pe Facebook angajaţii Alitalia că i-au distrus un instrument muzical vechi de 400 de ani, în timpul unui zbor de la Rio de Janeiro la Tel Aviv.  Femeia îi acuză pe reprezentanţii companiei aeriene că nu i-au permis să ia instrumentul la bordul avionului şi au obligat-o să îl plaseze în cala aeronavei. 
Muzicianul spune că a încercat să cumpere un loc în avion pentru valorosul instrument muzical, însă la momentul respectiv nu mai erau locuri libere disponibile.  
Proprietara instrumentului şi-a dat seama că ceva este în neregulă în momentul în care, după aterizare,  instrumentul nu a apărut pe banda pentru bagaje. Când a semnalat problema în faţa angajaţilor companiei, a fost anunţată că instrumentul a ajuns la destinaţie lovit şi a fost pusă să completeze mai multe documente până când i-a fost restituit. Şocul a fost uriaş, spune femeia, mai ales că obiectul fusese depozitat într-o cutie specifică, solidă, pe care era menţionat în diferite locuri “fragil”.
 
 
 “În ultimii 40 de ani, am călătorit în diferite locuri de pe glob aducând cu mine diferite instrumente muzicale. De cele mai multe ori am fost lăsată să iau instrumentele la bord. Când acest lucru nu a fost posibil, instrumentele au fost întotdeauna transporatate cu grijă şi nu au fost probleme. În ultimii ani, însă, buna credinţă a fost înlocuită de lăcomie li lipsă de respect faţă de muzicieni, a declarat Myrna Herzog pentru presă. 
Într-un comunicat, Alitalia Airlines îşi exprimă regretul pentru distrugerea instrumentului şi anunţă că a demarat o anchetă internă, iar despăgubirile vor fi acordate “în conformitate cu legislaţia internaţională în domeniu.”
Viola da gamba face parte dintr-o categorie de instrumente de diferite mărimi, de la cea a unei viole la cea a unui violoncel. Viola da gamba a apărut înaintea violoncelului, fiind treptat înlocuit de acesta.

Citește și: