Adriana Stanca
646 vizualizări 6 feb 2013

Guvernul Pakistanului a anunţat că va investi 30 de milioane de dolari în construcţia unui parc de distracţii la marginea oraşului Abbottabad, unde Osama Bin Laden a fost ucis de armata americană, relatează Daily Mail.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare şi va include, printre altele, mai multe restaurante, un parc avatic, o grădină zoologică şi un teren pentru mini-golf.

În ciuda speculaţiilor apărute de în presă, oficialii guvernamentali au precizat că alegerea locului pentru dezvoltarea complexului nu a fost influenţată de istoria sa legată de moartea fostului lider Al-Qaeda, ci de potenţialul turistic oferit.

Foto: AFP//Mediafax

Proiectul nu are nimic de-a face cu Osama bin Laden”, a declarat Syed Aqil Shah, ministrul Turismului şi Sportului. „Noi încercăm să promovăm turismul şi posibilităţile de a petrece timpul liber în această provincie, iar acest proiect reprezintă una dintre facilităţi”, a adăugat acesta.

Potrivit sursei citate, lucrările de construcţie vor fi demarate în februarie-martie 2013 şi se vor încheia peste opt ani.

„În prima fază, parcul e distracţii va fi construit pe o suprafaţă de 50 de acri, iar ulterior va fi extins la 500 de acri”, a mai spus ministrul.

Localizat în regiunea Hazara din provincia Khyber Pakhtunkhwa, oraşul Abbottabad şi-a primit numele în 1853, datorită fondatorului său, James Abbot.

Foto: AFP//Mediafax

Deşi datorită climei plăcute, acesta a fost mult timp una dintre oraşele preferate de turiştii sosiţi în Pakistan, însă după incidentul din mai 2011, când Osama bin Laden a fost ucis, Abbottabad a fost evitat de străini de teama unor posibile atacuri din partea partizanilor fostului lider.

Citește și: