Gandul.info
Diana Marcu
452 vizualizări 22 mar 2011

"Nu-i place să fie solistă, ea e îndrăgostită de pian", spuneIoan Gyuri Pascu despre fiica sa, Iarina. Adolescenta, elevă înclasa a VIII-a la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Bucureşti, aconcurat în ediţia cu numărul 5 a show-ului "Românii au talent",alături de alţi cinci copii, reuniţi în grupul Romanian GospelSingers. Cu trei de DA obţinuţi de la juriu, minicorul s-acalificat în etapa următoare a concursului. "S-au descurcat", adeclarat pentru gândul actorul de la "Land of Jokes".

Gyuri Pascu: "Le-am sugerat să cântegospel"

"Nu am însoţit-o la preselecţiile de la Operă, pentru că abiaieşisem din spital, dar am avut emoţii vineri seară când am văzutînregistrarea", mărturiseşte acesta.
Ioan Gyuri Pascu spune că cei şase copii care alcătuiesc grupul degospel sunt colegi de liceu.
"Ei au făcut trupa special pentru emisiune. I-am ajutat şi eudestul de puţin, la început, şi le-am sugerat să cânte gospel, dacătot vor să fie un grup acapella", povesteşte umoristul. "Ei repetăsinguri şi o fac cu bucurie. Se întâlnesc, se pregătesc şi sedescurcă".
Gyuri Pascu spune că nu-i dă sfaturi fiicei sale pentru etapaurmătoare a show-ului.
"Nu mi-am permis să dau sfaturi niciodată nimănui. Nu-i voi dasfaturi nici Iarinei", precizează actorul. El spune că, deşi fiicalui cântă şi într-un cor, ea nu visează să fie solistă. "Iubeştepianul, pe care-l studiază de 8 ani, deocamdată e singurulinstrument pe care-l studiază", povesteşte Gyuri Pascu pentrugândul.

Televizorul dictează interesul

"E trist însă că abia acum lumea se interesează de ea, doar dupăce au văzut-o câteva secunde la televizor. Atâţia ani nu m-aîntrebat nimeni nimic, dar de două zile sună telefonul. Duminică,Iarina a avut concert la Muzeul Enescu şi a cântat Brahms şi Bach,iar acum se pregăteşte pentru Olimpiada de pian, de vineri, faza peCapitală", mai spune actorul.

Citește și: