Diana Marcu
456 vizualizări 22 mar 2011

"Nu-i place să fie solistă, ea e îndrăgostită de pian", spune Ioan Gyuri Pascu despre fiica sa, Iarina. Adolescenta, elevă în clasa a VIII-a la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Bucureşti, a concurat în ediţia cu numărul 5 a show-ului "Românii au talent", alături de alţi cinci copii, reuniţi în grupul Romanian Gospel Singers. Cu trei de DA obţinuţi de la juriu, minicorul s-a calificat în etapa următoare a concursului. "S-au descurcat", a declarat pentru gândul actorul de la "Land of Jokes".

Gyuri Pascu: "Le-am sugerat să cânte gospel"

"Nu am însoţit-o la preselecţiile de la Operă, pentru că abia ieşisem din spital, dar am avut emoţii vineri seară când am văzut înregistrarea", mărturiseşte acesta.
Ioan Gyuri Pascu spune că cei şase copii care alcătuiesc grupul de gospel sunt colegi de liceu.
"Ei au făcut trupa special pentru emisiune. I-am ajutat şi eu destul de puţin, la început, şi le-am sugerat să cânte gospel, dacă tot vor să fie un grup acapella", povesteşte umoristul. "Ei repetă singuri şi o fac cu bucurie. Se întâlnesc, se pregătesc şi se descurcă".
Gyuri Pascu spune că nu-i dă sfaturi fiicei sale pentru etapa următoare a show-ului.
"Nu mi-am permis să dau sfaturi niciodată nimănui. Nu-i voi da sfaturi nici Iarinei", precizează actorul. El spune că, deşi fiica lui cântă şi într-un cor, ea nu visează să fie solistă. "Iubeşte pianul, pe care-l studiază de 8 ani, deocamdată e singurul instrument pe care-l studiază", povesteşte Gyuri Pascu pentru gândul.

Televizorul dictează interesul

"E trist însă că abia acum lumea se interesează de ea, doar după ce au văzut-o câteva secunde la televizor. Atâţia ani nu m-a întrebat nimeni nimic, dar de două zile sună telefonul. Duminică, Iarina a avut concert la Muzeul Enescu şi a cântat Brahms şi Bach, iar acum se pregăteşte pentru Olimpiada de pian, de vineri, faza pe Capitală", mai spune actorul.

Citește și: