Silviu Bănilă
710 vizualizări 18 nov 2014

Hackerii au atacat conturile şi un site al Ku Klux Klan după ce rasiştii au ameninţat mai mulţi protestatari din Ferguson, unde tensiunile rasiale au escaladat în urma împuşcării mortale a unui tânăr de culoare neînarmat de către un poliţist alb. Cei din KKK au spus că protestatarii sunt terorişti şi vor primi o pedeapsă „letală”.

Anonymous a acţionat rapid şi a preluat controlul asupra conturilor de Twitter @KuKluxKlanUSA şi @YourKKKCentral. Hackerii au reacţionat ca urmare a apariţiei unor pamflete scrise de TAK (Traditionalist American Knights), grup care aparţine de Ku Klux Klan, cu sediul lângă Ferguson.

Pamfletele sugerau că protestatarii din Ferguson sunt terorişti, care se ascund sub o mască şi trebuie contracaraţi cu o forţă majoră. Anonymous a postat săptămâna aceasta pe internet un clip video, în care vorbeşte despre câţiva dintre liderii organizaţiei rasiste din SUA. Totodată, hackerii au compromis site-ul KKK traditionalistamericanknights.com.

„Toate site-urile KKK trebuie înlăturate. Dorim să îi expunem pe cei din KKK. Operaţiunea noastră se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Anonymous. 

Citește și: