Ana Obretin
510 vizualizări 23 oct 2018

"Hackerville", noul serial coprodus de HBO Europe, a avut premiera naţională pe 21 octombrie, în Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara, în prezenţa unei părţi importante din echipa seriei TV. Astfel, primele două episoade ale serialului au fost proiectate în premieră pentru publicul din România, într-un eveniment care a încheiat cu succes zilele cinefile provocate de Les Films de Cannes a Timişoara, parte a festivalului Les Films de Cannes a Bucarest (19 - 28 octombrie).

Anna Schumacher (rol principal feminin), Anca Miruna Lăzărescu (regizor), Voicu Dumitraş (în rolul lui Cipi) şi producătorii serialului au răspuns întrebărilor publicului şi s-au bucurat de reacţiile acestuia după vizionare.

"În primul rând, a fost minunat să mă întorc la Timişoara - un loc aparte în inima mea acum, după filmări -, a fost ca o întoarcere acasă, şi să văd «Hackerville» cu atâţia oameni care reprezintă oraşul şi care ne-au primit cu inimi deschise. A fost un sentiment foarte frumos şi mi-a plăcut să împărtăşesc experienţa vizionării alături de ei", a spus Anna Schumacher la finalul premierei.

"Ne-am bucurat că publicul timişorean a primit atât de bine noua producţie şi suntem fericiţi că am putut să arătăm primele două episoade chiar oamenilor care locuiesc aici, în acest oraş în care ne-am simţit foarte bine încă din prima zi, pe tot parcursul filmărilor şi până azi, la premieră", a declarat Mădălina Popescu, Country Manager HBO România, potrivit comunicatului.

Filmat preponderent în Timişoara, serialul prezintă povestea unui atac cibernetic, de care responsabilă pare a fi o reţea de hackeri din România, în urma căruia este afectată una dintre cele mai mari bănci din Germania.

Serialul se va putea vedea pe HBO şi HBO GO începând cu 4 noiembrie.

Citește și: