Florin Jinga
2436 vizualizări 5 mar 2019

După luni de speculaţii, clipuri scurte şi câteva fotografii de pe platourile de filmare, HBO a lansat mult aşteptatul trailer pentru ultimul sezon al serialului Game of Thrones. Sezonul 8 va avea premiera pe 14 aprilie.   

Primul trailer pentru sezonul final oferă şi primele detalii despre bătălia grandioasă ce va fi prezentată pe parcursul unui episod întreg, creatorii serialului precizând că va fi cea mai lungă scenă de luptă din istoria cinematografiei.

În trailer apare Arya Stark (interpretată de Maisie Williams) care fuge din calea unui inamic nevăzut, fiind plină de sânge. „Cunosc moartea, are multe feţe. Aştept cu nerăbdare să o văd pe aceasta“, spune Arya ameninţător.   

De asemenea, Sansa Stark (jucată de Sophie Turner) este surprinsă în timp ce vede pentru prima dată dragonii. Jon Snow (Kit Harington) se gândeşte la lupta ce va urma cu Umblătorii Albi: „Vin. Duşmanul nostru nu se opreşte, nu oboseşte, nu se teme“.

Totodată, se pare că se confirmă şi ipoteza conform căreia Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) se alătură bătăliei de la Winterfell: „Am promis că voi lupta pentru cei vii şi intenţionez să-mi ţin promisiunea“.  

Pe de altă parte, Cersei Lannister (Lena Headey) apare la fel de mândră şi liniştită ca întotdeauna. Nu lipsesc, evident, Mama Dragonilor (Emilia Clarke), dar nici Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Samwell Tarly (John Bradley), Varys (Conleth Hill), Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) şi Davos Seaworth (Liam Cunningham).

Primul trailer extins pentru ultimul sezon Game of Thrones vine la scurt timp după ce HBO a lansat 20 de postere ce ilustrează miza luptei finale: cine va ocupa râvnitul Tron de Fier, construit din o mie de săbii. Fanii serialului au remarcat imediat un detaliu inedit în posterul cu John Snow. 

Ultimul episod al sezonului 8 va consta în aproape 90 de minute de luptă, în care toţi eroii se vor alia pentru a-l învinge pe „Regele Nopţii” la Winterfell. Acesta ar putea fi cel mai lung segment de luptă continuă filmat vreodată. Filmările au durat 55 de zile (faţă de 26 de zile, cât a fost nevoie pentru „Battle of the Bastards” din sezonul 6) şi s-au desfăşurat în mare parte noaptea, pe un ger cumplit, scrie cinemagia. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Characters posters are here. #ForTheThrone

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Feb 28, 2019 at 6:00am PST

Cel care „nu ştie nimic“ se află în acceaşi poziţie ca Ned Stark, tatăl personajului, care a sfârşit tragic în primul sezon al serialului. „Credeaţi că nu vom observa modul similar în care amândoi ţin sabia. Momentul în care Ned a murit a fost cel mai trist“, a scris un fan.

În plus, alături de fiecare imagine observăm un citat al personajului sau un paragraf despre el. De exemplu, pe fotografia lui Jon Snow scrie: „Nu cunoaştem niciun rege în afară de Regele din Nord“.

Echipa serialului fenomen a fost extrem de zgârcită în detalii, însă protagoniştii au folosit doar superlative, iar creatorii au dezvăluit că va fi „un final dulce-amărui“.   

Regizat de Miguel Sapochnik, David Nutter şi creat de David Benioff şi D.B. Weiss, ultimul sezon al serialului bazat pe seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc“, semnată de George R.R. Martin, va avea doar şase episoade, însă a fost confirmat faptul că acestea vor fi mai lungi de o oră.

Serialul Urzeala tronurilor, premiat cu numeroase trofee Emmy, este cel mai de succes program al HBO, cu circa 30 de milioane de telespectatori în Statele Unite şi fani în întreaga lume.

Recent, serialul fenomen a fost clasat pe locul 4 în cadrul unui top al celor mai iubite seriale ale tuturor timpurilor, întocmit de publicaţia americană The Hollywood Reporter.

Foto: Captură

Citește și: