Ana Obretin
732 vizualizări 29 oct 2018

Actriţa Emily Meade, care joacă rolul unei prostituate în serialul "The Deuce", se află la originea acestei modificări. Ea le-a cerut creatorilor şi producătorilor show-ului TV să angajeze "un avocat strict pentru scenele sexuale" pe platoul de filmare, scrie  Huffington Post.

Reţeaua TV a adus-o pe platouri pe Alicia Rodis, director asociat la Intimacy Directors International, o organizaţie non-profit care are ca misiune normalizarea "standardelor înalte pentru regizarea scenelor intime şi de violenţă sexuală, pentru a preveni abuzurile şi hărţuirea". Rodis a fost consilier pentru actori şi echipa de filmare a serialului "The Deuce" în timpul celui de-al doilea sezon.

Proiectul pilot a avut atât de mult succes, încât HBO a angajat un "coordonator de intimitate" pentru toate scenele cu conotaţie sexuală din filmele şi serialele sale.

Emily Meade crede că un astfel de consilier este ca un coordonator de cascadorii. Alicia Rodis a intervenit în timpul filmărilor pentru drama despre industria sexuală în anii 1970 prin gesturi mărunte, dar importante, precum oferirea unei pături pentru acoperirea zonelor intime, pernuţe pentru genunchi, spray de gură şi lubrifiant aromat.

Rodis urma să ajute la impunerea unor limite clare între "sexualitatea dintre două personaje şi ceea ce se întâmplă de fapt între actori", consimţământul fiind cuvântul de ordine.

HBO este criticat adesea pentru ceea ce unii numesc scene de nuditate gratuită. În 2015, HBO a fost aspru criticat după ce a inclus o scenă despre un viol brutal în serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

Home Box Office (HBO) este o reţea de televiziune premium prin cablu şi satelit, deţinută de Time Warner prin compania Home Box Office, Inc. Programul este în general compus din filme şi seriale produse de HBO, alături de alte producţii TV, dar şi emisiuni de stand-up comedy şi concerte speciale.

Foto: Hepta

Citește și: