198 vizualizări 22 apr 2008

Filmele care îl au ca subiect sau erou sunt drame prin excelenţă. Până de curând, apariţia lui într-o reclamă a fost de neconceput. Dar, aşa cum se întâmplă cu majoritatea situaţiilor din această lume, se ivesc şi excepţiile. Compania care are în portofoliu formatul American Idol a ajuns la concluzia că e oportun să distreze umanitatea şi cu ajutorul lui Hitler. Nu-i vorbă, a mai făcut-o cu decenii în urmă, şi Chaplin, însă personajul din Dictatorul nu căpătase explicit identitatea blamatului Adolf.

De data aceasta însă, fostul führer se află în centrul unei comedii negre, realizate după o farsă scrisă de dramaturgul maghiar George Tabori. Piesa, botezată Mein Kampf, plasează acţiunea în epoca tinereţii lui Hitler, perioadă în care acesta se împrieteneşte la cataramă cu un evreu. Amicul său este cel care îl „împodobeşte” cu frizura şi mustaţa devenite celebre peste ani. Rolul lui Hitler i-a fost încredinţat lui Tom Schilling, în vreme ce partitura evreului Schlomo Hertzl i-a revenit lui Georg Götz. Regia filmului îi aparţine lui Urs Odermatt, un elveţian specializat în producţii tv. Filmările vor începe săptămâna aceasta, la Viena.

Mein Kampf este cea dintâi peliculă realizată de grupul german UFA Cinema, care aparţine concernului FreemantleMedia, expert în show-uri de divertisment. (D.P.)

Citește și: