33 vizualizări 28 ian 2010

Spectacolul organizat de MTV şi George Clooney continuă să producă efecte. Albumul "Hope for Haiti", realizat cu această ocazie, a intrat direct pe primul loc în topul Billboard 200, o premieră pentru un disc lansat doar în format digital.

În doar două zile, colecţia de piese interpretate în cadrul evenimentului de sâmbătă s-a vândut în 171.000 de unităţi. "Hope for Haiti" ocupă locul 1 şi în clasamentul vânzărilor de pe iTunes, în 18 ţări. În afara albumului propriu-zis, au mai fost achiziţionate 300.000 de exemplare ale evoluţiilor muzicale individuale, precum şi 15.000 ale întregii transmisii de două ore, la care au participat, pe lângă muzicieni de top, Brad Pitt, Julia Roberts, Tom Hanks, Denzel Washington, Nicole Kid­man şi Leonardo DiCaprio. Show-ul a fost urmărit de 83 de milioane de telespectatori din întreaga lume şi a adunat, până în prezent, 66 de milioane de dolari pentru victimele cutremurului din Caraibe.

Şi alte staruri au proiecte caritabile pentru Haiti. Celebrul producător Quincy Jones lucrează la o nouă variantă a hitului "We Are the World" şi plănuieşte să doneze încasările sinistraţilor. Versiunea originală a piesei compuse, în 1985, de Michael Jackson şi Lionel Richie a fost interpretată de numeroase celebrităţi, printre care s-au numărat Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Ray Charles, Cyndi Lauper, Billy Joel şi Tina Turner. (D.P.)

Citește și: