Departamentul Corespondenţi
967 vizualizări 25 dec 2018

Cina de Crăciun l-a fost servită turiştilor veniţi din SUA şi Marea Britanie pe platouri de gheaţă, iar scaunele şi mesele sunt tot din gheaţă, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, reprezentantul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Andrei Todăraş.

”Avem un Ice Dinner servit pe platouri de gheaţă în restaurantul nostru de gheaţă, Ferdinand I, unde avem scaune de gheaţă şi mese din gheaţă, din Lacul Bâlea. Turiştii pe care îi avem de Crăciun la Hotelul de Gheaţă sunt englezi şi americani, care sunt foarte deschişi la astfel de idei”, a spus Todăraş.

Hotelul construit în întregime din gheaţă va fi ocupat şi de Revelion. Camerele s-au vândut încă din vară pentru grupuri care vor veni din Anglia.

„Este totul plin. De revelion e totul vândut din vară. Mare parte sunt tot englezi. Turiştii primesc de Crăciun bucate din bucătăria internaţională. Sunt două meniuri: unul vegetarian şi unul cu carne”, a mai spus Andrei Todăraş.

Americani şi englezi, turiştii care au ocupat Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, de Crăciun

Meniul în restarantul Ferdinand I costă 250 de lei, iar pentru o cameră de două persoane în hotelul construit din gheaţă, turiştii plătesc 100 de euro.

La Hotelul de la Bâlea Lac se poate ajunge doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis traficului rutier până la vară.

Temperaturile maxime la Bâlea Lac nu trec de minus zece grade în această perioadă.

Hotelul de la Bâlea Lac este dedicat în acest an Centenarului. Camerele sunt denumite după principalele atracţii turistice din Munţii Făgăraş, iar tema aleasă este „Frozen Love”.

Primul hotel de gheaţă din România a fost realizat în 2006, la Bâlea Lac. Construcţiile de gheaţă inedite de la Bâlea rezistă timp de trei luni pe an. Aici vin anual, sute de turişti străini, îndeosebi vest-europeni, dar şi alte sute de români, dornici de experienţe extreme.

Foto: Turnul Sfatului/ Facebook

Citește și: