Ionela SAMOILĂ
12744 vizualizări 29 feb 2012

Prima regulă pe care ar trebui să o respecte aproape orice infractor este să folosească fotografii cu persoane greu de recunoscut, scrie Daily Mail.

Un hoţ din Recife, Brazilia, a ignorat această normă de precauţie şi a falsificat o carte de identitate folosindu-se de fotografia celebrului actor Jack Nicholson. Ricardo Sergio Freire de Barros, de 41 de ani, a fost arestat după ce a încercat să folosească documentul fals pentru a deschide un cont bancar.

"Nu există nicio asemănare fizică între suspect şi actor", au declarat oamenii legii.

Barros a făcut uz de o fotografie de prim-plan a actorului, care a apărut în anul 2003 în publicaţia Entertainment Weekly. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că a recurs la această metodă neinspirată, infractorul s-a gândit să atribuie imaginii actorului din documentul fals numele fotablistului João Pedro dos Santos.

Jack Nicholson

În momentul în care a fost reţinut, Barros mai avea la el alte cinci carţi de identitate false, dintre care doar una avea fotografia actorului de 74 de ani. Asupra hoţului au mai fost găsite 36 de carnete de cec, patru cărţi de credit şi alte acte falsificate, inclusiv o declaraţie de venituri pe care era înscrisă suma de peste un milion de dolari.

Poliţiştii erau pe urma lui Barros încă de acum trei luni, dar a fost arestat abia marţea aceasta, la ieşirea de la bancă.

A fost acuzat pentru fals în documente şi uz de fals în acte. Suspectul a fost dus la secţia de poliţie, unde a respins toate acuzaţiile care i se aduc.

După ce a fost prins Barros a fost dus şi la un spital din apropierea pentru un examen psihiatric.

Citește și: