Ana Obretin
2523 vizualizări 2 nov 2018

Trailerul publicat în septembrie de compania producătoare o arată pe actriţa Robin Wright, care interpretează rolul soţiei lui Frank Underwood, lângă mormântul acestuia şi pronunţând fără emoţie câteva cuvinte: "Totuşi, îţi voi spune asta, Francis. Când mă vor îngropa, nu o vor face în curtea din spate. Şi când îmi vor aduce un ultim omagiu, vor sta la coadă."

Clipul de promovare nu oferea detalii privind circumstanţele decesului, dar Netflix a anunţat anterior că ultimul sezon al serialului se va concentra pe personajul lui Wright, care, la sfârşitul sezonului al cincilea, devenise preşedinte al SUA. Pentru acest rol, Wright a primit deja un premiu Globul de Aur şi cinci nominalizări la Primetime Emmy Awards.

Între timp, s-a aflat că personajul lui Kevin Spacey - acuzat în viaţa reală de abuzuri sexuale de mai mulţi bărbaţi - a murit în somn, iar scenariştii Frank Pugliese şi Melissa James Gibson au fost nevoiţi să rescrie replicile, astfel încât să mute centrul de interes asupra lui Claire Underwood.

Totuşi, ei au lăsat misterul să planeze asupra morţii preşedintelui american din serial. "Mi s-ar fi părut lipsit de sinceritate să îl ştergem total ca personaj," a declarat Gibson pentru Reuters.

Actriţa americană Robin Wright a declarat într-un interviu din luna septembrie că actorul Kevin Spacey ar merită, la fel ca oricine, "o a doua şansă".

Wright a criticat şi modul în care a fost prezentat în presă acest scandal. "Cred că viaţa privată trebuie să rămână privată. Pozitivă, negativă, neutră, indiferent cum este - nu cred că ar trebui să intereseze pe cineva. Dar eu nu vorbesc despre această mişcare (#MeToo, n.r.). Vorbesc despre presă. Despre expunere. Este o senzaţie oribilă. Un necunoscut decide că ştie cine eşti. Vreau să spun că este o faptă criminală," a mai declarat actriţa.

Kevin Spacey a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy pentru acest rol.

Iniţial, în toamna anului trecut, compania Netflix suspendase producţia celui de-al şaselea şi ultim sezon al serialului "House of Cards", după ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărţuire sexuală de Anthony Rapp - un actor care a jucat în producţii precum "Star Trek - Discovery" şi "Rent". Acesta l-a acuzat pe Spacey că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când avea doar 14 ani.

Ulterior, compania Netflix a anunţat că filmările pentru serialul TV vor fi reluate la începutul acestui an fără Kevin Spacey, care deja era acuzat de abuzuri sexuale de peste 20 de bărbaţi şi a ieşit total din viaţa publică.

Până la finalul serialului, Claire Underwood este în mod constant obligată să rezolve afacerile neterminate ale soţului ei şi compromisurile pe care le-a făcut cu acesta, mai spun scenariştii.

Artişti nominalizaţi la premiile Oscar, printre care Diane Lane, Greg Kinnear şi Cody Fern, s-au alăturat distribuţiei celui de-al şaselea sezon. Printre actorii deja cunoscuţi celor care au urmărit până acum intriga de la Casa Albă se vor regăsi Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott şi Boris McGiver.

Producătorii executivi sunt Melissa James Gibson, Frank Pugliese, Robin Wright, David Fincher, Joshua Donen​, Dana Brunetti​, Eric Roth​, Michael Dobbs​ şi Andrew Davies​.

Serialul a fost creat de Beau Willimon şi este produs de Donen, Fincher, Roth şi de studiourile MRC pentru Netflix.

În anul 2013, "House of Cards" a devenit prima serie originală online care a primit nominalizări importante la premiile Primetime Emmy. Seria a primit 53 de nominalizări la Emmy, cu şapte trofee câştigate - inclusiv premiul David Fincher pentru cea mai bună regie a unui serial-dramă.

"House of Cards" a fost nominalizată la şase premii Globul de Aur şi a câştigat două. De asemenea, printre altele, a primit 11 nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani şi a câştigat două trofee, un premiu AFI, patru nominalizări la Writers Guild's Awards, două nominalizări la BAFTA.

Foto: Hepta

Citește și: