Gandul.info
Mihai SCHIAU
3241 vizualizări 9 mai 2012

HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog din lume, este omagiat de GOOGLE, pe 9 mai, printr-un logo special. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922.

Citeşte şi HOWARD CARTER, omagiat de GOOGLE. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922


HOWARD CARTER a fost angajat de Lordul Carnavron să caute mai multe morminte în Valea Regilor. Lucrările au fost oprite din cauza Primului Război Mondial şi reluate ulterior, fără niciun rezultat.

HOWARD CARTER a descoperit primele indicii legate de MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON pe 4 noiembrie 1922, iar pe 26 noiembrie, primul colţişor al  mormântului a văzut lumina zilei.

HOWARD CARTER nu şi-a dat seama pe loc cât de importantă este descoperirea sa, realizând acest lucru abia ulterior, când a văzut cât de bine conservat era sarcofagul, alături de toate comorile din interior.

De altfel, când Lordul Carnavron l-a întrebat pe HOWARD CARTER dacă vede ceva în interiorul mormântului, acesta a răspuns: "Da, lucruri minunate".

HOWARD CARTER a continuat să cerceteze mormântul lui TUTANKAMON până în 1932, găsind mii de obiecte preţioase.

HOWARD CARTER a murit de cancer, în 1939, la 64 de ani. Foarte mulţi adepţi ai teoriei conspiraţiei consideră că HOWARD CARTER a fost victima aşa numitului BLESTEM AL FARAONILOR.

Citeşte mai jos mai multe despre BLESTEMUL LUI TUTANKAMON:

 

Citește și: