1618 vizualizări 9 mai 2012

HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog din lume, este omagiat de GOOGLE, pe 9 mai, printr-un logo special. Arheologul britanic a descoperit mormântul lui Tutankamon, în 1922.

Citeşte şi HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog, omagiat de GOOGLE printr-un logo special


HOWARD CARTER, arhitectul care a descoperit mormântul lui TUTANKAMON şi care este omagiat astăzi, 9 MAI, de GOOGLE printr-un logo special, s-a născut pe 9 MAI 1874, în Londra.  Tatăl său, artist de meserie, l-a îndrumat către meseria de arheolog.

HOWARD CARTER a fost trimis, la vârsta de 17 ani, în Egipt, pentru a asista la mai multe excavări ale mormintelor faraonilor. În 1899, HOWARD CARTER a fost numit şef al Serviciului de Antichităţi din Egipt, având sarcina de a superviza excavările.

După câţiva ani, HOWARD CARTER a fost angajat de Lordul Carnavron să caute mai multe morminte în Valea Regilor. Lucrările au fost oprite din cauza Primului Război Mondial şi reluate ulterior, fără niciun rezultat.

În 1922, nemulţumit, Lordul Carnavron i-a spus lui HOWARD CARTER că îi mai acordă un singur an pentru a descoperi MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON, pe care acesta îl căuta

Reacţia lui HOWARD CARTER când a descoperit mormântul lui TUTANKAMON: "Văd lucruri minunate!"

HOWARD CARTER a descoperit primele indicii legate de MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON pe 4 noiembrie 1922, iar pe 26 noiembrie, primul colţişor al  mormântului a văzut lumina zilei.

HOWARD CARTER a folosit, pentru a ajunge la MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON, o daltă pe care bunica lui i-a făcut-o cadou, când acesta a împlinit 17 ani.

HOWARD CARTER nu şi-a dat seama pe loc cât de importantă este descoperirea sa, realizând acest lucru abia ulterior, când a văzut cât de bine conservat era sarcofagul, alături de toate comorile din interior.

De altfel, când Lordul Carnavron l-a întrebat pe HOWARD CARTER dacă vede ceva în interiorul mormântului, acesta a răspuns: "Da, lucruri minunate".

HOWARD CARTER a văzut pentru prima oară sarcofagul lui TUTANKAMON în februarie 1923, când a deschis o uşă sigilată.

HOWARD CARTER a continuat să cerceteze mormântul lui TUTANKAMON până în 1932, găsind mii de obiecte preţioase.

HOWARD CARTER a murit de cancer, în 1939, la 64 de ani. Foarte mulţi adepţi ai teoriei conspiraţiei consideră că HOWARD CARTER a fost victima aşa numitului BLESTEM AL FARAONILOR.

Pentru descoperirea sa, MORMÂNTUL LUI TUTANKAMON, HOWARD CARTER a fost omagiat de GOOGLE printr-un logo special.

 

Citește și: