435 vizualizări 15 aug 2007

Premiera românească a filmului „Ratatouille”, povestea animată a unui şoarece care se visează expert în gastronomie, este programată pentru 7 septembrie. Ca şi în cazul unei alte producţii Pixar de succes, „Cars”(„Maşini”), pe piaţa noastră va rula o variantă dublată în română.Gabriel Coveşeanu, Cove de la „Surprize, surprize”, va dubla rolul principal, Rémy, rozătorul cuprins de ambiţii culinare. Odată ajuns în canalele Parisului, eroul are revelaţia plasării ideale sub un restaurant devenit faimos datorită specialistului Auguste Gusteau.

Vocea acestuia îi aparţine, în varianta americană, lui Brad Garrett, iar în cea dâmboviţeană, lui Alexandru Arşinel. În alte roluri vor putea fi auziţi Florian Ghimpu (care a dublat şi vocea lui Fulger McQueen în versiunea românească de la Cars), Boris Petroff, Eugen Cristea, Dan Chişu, Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Cosmin Şofron şi Virgil Ianţu, căruia i-a revenit partitura naratorului. Regia şi traducerea au fost realizate de Anca Sigartău, în studiourile Ager Film.

Distribuitorul filmului, Prooptiki România, i-a luat în calcul şi pe cei care doresc să vadă filmul în versiune originală, astfel că „Ratatouille” va circula în cinematografe în două variante: cea dublată în română şi cea în engleză, subtitrată pentru spectatorii de la noi.

Lista completă a actorilor care dublează filmul şi a corespondenţilor lor din versiunea originală este de găsit la adresa http://www.cinefan.ro/film.php?film_id=557&titlu=Ratatouille&distributie=1.
Printre celebrităţile de afară care s-au implicat în realizarea filmului se numără Peter O’Toole, Ian Holm, Janeane Garofalo şi John Ratzenberger. (D.P.)

 

Citește și: