Ionela SAMOILĂ
9129 vizualizări 6 oct 2012

Utilizatorii Facebook sunt indignaţi de o schimbare introdusă de curând pe site-ul de socializare, deoarece se tem că aceasta le-ar putea încălca dreptul la intimitate, după cum scriu cei de la Wall Street Journal, Forbes sau Gizmondo.

Atunci când un utilizator trimite altuia, printr-un mesaj privat, un link de pe o pagină a unui site, acel site va primi încă un like, adică va mai câştiga un fan pe pagina de Facebook, dacă aceasta există.  Business Insider a realizat o demonstraţie prin care a arătat că like-urile acordate involuntar nu vor fi afişate printre aprecierile de pe pagina utilizatorului.

Pagina de internet a cărei adrese a fost distribuită de cineva printr-un mesaj privat va câştiga un fan pe pagina de Facebook, dar identitatea sa nu va fi făcută publică, pentru a nu încălca politicile de confidenţialitate ale reţelei.

Într-un comunicat remis jurnaliştilor americani, reprezenţii Facebook precizează că nicio informaţie confidenţială a utilizatorilor săi nu a fost făcută publică. “De fiecare dată când cineva trimite un mesaj cu o adresă URL a unui site, numărul fanilor acelei pagini de internet creşte (…). Aceste grafice nu invadează în niciun fel intimitatea utilizatorilor, iar conţinutul mesajelor private nu va fi niciodată publicat în cronologia acestora”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: