335 vizualizări 29 sep 2011

Ileana Stana-Ionescu şi Sebastian Papaiani au primi Placheta Oraşului Bucureşti în semn de recunoaştere pentru întreaga lor carieră, astăzi, în timpul unui eveniment organizat pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Piaţa Timpului din Capitală, unde cei doi actori au primi şi câte o stea.

Primarul general Sorin Oprescu a fost cel care le-a înmânat Placheta Oraşului Bucureşti celor doi mari actori.

"Aş dori să îi mulţumesc soţului meu pentru dragostea, încrederea şi susţinerea pe care mi-a dăruit-o. Îi mulţumesc maestrului Radu Beligan pentru curajul pe care mi l-a dat pentru a urca pe scenă şi primarului Capitalei, Sorin Oprescu", a declarat Ileana Stana-Ionescu, în cadrul evenimentului.

La rândul său, actorul Sebastian Papaiani a spus: "Îi mulţumesc mamei, care m-a făcut, tatălui, care m-a bătut, şi primarului Capitalei, pentru că a avut forţa să ia o stea de pe cer şi să mi-o aducă mie". "Împart bucuria şi emoţia cu dumneavoastră, publicul, deoarece fără public nu se face teatru şi nici film", a spus Papaiani.

Cei doi cunoscuţi actori de teatru şi film, Ileana Stana-Ionescu şi Sebastian Papaiani, au însufleţit numeroase personaje memorabile, având peste 100 de roluri jucate pe parcursul a mai bine de cinci decenii.

"Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani sunt doi creatori de viaţă, permanent tonici, radianţi, ce depăşesc luminile scenei şi ale ecranului în orice împrejurări. Ei au reuşit, prin prezenţa lor plină de farmec şi de căldură, să transmită energii pozitive, contagioase, de viaţă şi bucurie. Stelele de pe Walk of Fame sunt în semn de gratitudine, pentru că ne-au oferit asemenea trăiri în toţi aceşti ani de activitate. Le mulţumesc pentru dăruirea lor şi pentru prietenia de care au dat dovadă, atunci când au acceptat ca stelele lor să strălucească în acelaşi timp", a declarat directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu.

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Un proiect iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, deja celebrul Walk of Fame românesc a fost inaugurat în ianuarie anul acesta.

Pe Aleea Celebritătilor din Piaţa Timpului se află deja stelele altor personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu şi Tamara Buciuceanu-Botez.

Citește și: