Ionela SAMOILĂ
2319 vizualizări 26 feb 2012

De curând au fost făcute publice primele imagini cu noul model Volkswagen Golf 7, mai uşor, mai sigur şi mai simplu de condus ca niciodată. Fotografiile spion au fost realizate de Autoexpress, deşi lansarea oficială a modelului va avea loc abia în octombrie, în cadrul Paris Motor Show.

Deşi oţelul folosit la construcţia acestei maşini este mai dur, noul Golf va cântări cu 45 de kilograme mai puţin. Modelul va fi mai mare în lungime, pentru a corespunde normelor de siguranţă, iar designul în ansamblul său va fi mai agresiv, cu toate că farurile frontale vor fi mai ascuţite şi mai înguste.

Masa mai mică a maşinii va permite un consum mai redus de combustibil şi un nivel de emisii mai scăzut. Autoturismul este dotat cu motoare de trei şi patru cilindri pe benzină şi pe motorină, precum şi cu un propulsor de 1,4 litri TFSI cu patru pistoane.

Atunci când va fi lansat pe piaţă, cumpărătorii vor putea opta pentru un model cu trei sau cu cinci uşi. Dotările de bord includ o serie de echipamente electronice. Şoferii pot opta pentru cutia cu şase viteze care se activează manual sau pentru cea automată, cu şapte viteze.

În prezent se estimează că modelul va putea fi achiziţionat abia la începutul lui 2013, pentru un preţ care porneşte de la 18.600 de euro.

Citește și: