Ionela SAMOILĂ
1973 vizualizări 20 apr 2012

La o primă vedere, pare că prădătorul marin din fotografia de mai sus este pe punctul de a-i smulge mâna acestui bărbat. În realitate, animalul de aproape 5 metri nu are nici pe departe această intenţie, ci, dimpotrivă se bucură de mângâierile “îmblânzitorului de rechini”, aşa cum este poreclit Andre Hartman, scrie Daily Mail.

Curajosul Andre este capabil să hipnotizeze rechini, gâdilându-i pe bot, una dintre cele mai sensibile zone ale acestor animale. Imaginile au fost realizate de fotograful american Doug Perrine, în largul costei sud-africane.

“Intenţionam să realizeze poze cu rechini ieşiţi la suprafaţă, lucru pe care doar Andre poate să-i convingă pe aceştia să-l facă”, a explicat fotograful. Acesta a declarat pentru sursa citată că fiarele marine nu aveau nicio intenţie să atace, în timp ce erau mângâiaţi de Andre.

“Andre este fost pescar şi a avut numeroase întâlniri cu rechinii, în timp ce explora mediul sub acvatic din largul Cape Town. Deşi iniţial a fost îngrozit de aceste animale, ca majoritatea oamenilor, cu timpul şi dat seama că sunt fiinţe inteligente şi interesante. Andre a înţeles că rechinii nu vânează oameni şi că este posibil să interacţionezi cu aceste animale, fără să te expui la pericole”, a explicat fotograful aptitudinea îmblânzitorului de rechini.

Cu toate că sunt animale foarte periculoase, exemplarele aparţinând acestei specii sunt pe cale dă dispariţie, din cauza braconierilor care le vânează pentru carnea sau pentru aripioare. Acestea din urmă se vând la orice colţ de stradă în ţări precum China, unde o cutie cu aceste delicatese costă aproape 100 de euro.

Citește și: