Gandul
7495 vizualizări 17 iun 2019

Înainte de a decola, Kukich a aflat, de la unul dintre soldaţi, că aceştia mergeau la o bază pentru a se antrena două săptămâni înainte de a pleca în Afganistan.

La scurt timp după ce avionul în care se aflau a decolat, un însoţitor de zbor a anunţat că sunt disponibile pachete de mâncare la preţul de 5 dolari bucata. Kukich l-a auzit pe unul dintre soldaţi întrebându-l, în şoaptă, pe colegul lui dacă va cumpăra mâncare. Acesta i-a spus că nu va face asta deoarece, probabil, meniul nu merită 5 dolari şi că mai bine aşteaptă până ajung la bază. Bărbatul a observat apoi că niciunul dintre soldaţi nu a comandat prânzul.

Kukich şi-a dat seama că soldaţilor le era, probabil, foame, dar că nu aveau bani pentru a-şi cumpăra mâncarea. Bărbatul a chemat imediat cea mai apropiată însoţitoare de zbor şi i-a dat 50 de dolari pentru a le oferi tuturor soldaţilor câte o masă.

Impresionat de gestul lui Kukich, însoţitorul de zbor şef, al cărui băiat a fost şi el în armată, i-a oferit bărbatului o masă de clasa întâi.

Povestea nu se termină aici. Un pasgaer care a văzut ce a făcut bunul samaritean s-a oferit să plătească el jumătate şi i-a oferit 25 de dolari lui Kukich. Vestea s-a propagat în avion, iar bărbatul a mai primit 50 de dolari de la două persoane, iar unul dintre piloţi, care a fost în aviaţia militară, i-a mulţumit lui Kukich pentru gestul lui.  

Bărbatul a oferit apoi toţi banii strânşi soldaţilor.

 

Citește și: