672 vizualizări 25 ian 2011

Medicii dermatologi atrag atenţia că anumite coafuri distrug rădăcina firului de păr. Coafurile care afectează bulbul pilos de pe scalp, adică rădăcina, sunt coada de cal, cocul strâns sau permanentul strâns.
În cazul părului făcut permanent, atenţia trebuie să fie şi mai mare, pentru că este afectat atât firul, cât şi rădăcina.

Aceste tipuri de aranjare a părului duc, cu timpul, la distrugerea ireversibilă a rădăcinii firului de păr, şi astfel apare o pată de chelie în zona scalpului. Pierderea firului de păr apare din cauza tracţiunii care se exercită asupra bulbului pilos de pe scalp, explică medicii dermatologi.

"Împletiturile foarte strânse sunt şi ele dăunătoare rădăcinii, pentru că, folosind zilnic acest tip de coafură, firul de păr cedează", menţionează dr. Dorin Mihalache.
Specialiştii susţin că un alt tip de agresare a rădăcinii firului de păr este şi îndreptarea podoabei capilare prin uscare cu peria. Şi în acest caz se exercită o forţă tracţională asupra firului de păr, care într-un final cedează, spun dermatologii.


Citește și: