102 vizualizări 4 sep 2008

Fateziile sexuale creează confuzie între parteneri, pentru că bărbaţii şi femeile înteleg diferit acest lucru, susţin psihologii. Femeile, când vorbesc despre fantezii sexuale, nu au şi intenţia de a le pune în practică, comparativ cu bărbaţii, care vor să le pună în practică.

Specialiştii consideră că această necorelare asupra definirii termenului între sexe este pusă pe seama neîncrederii şi a inhibării de care dă dovadă o femeie. „Cele mai dese fantezii la femei sunt acelea în care partenerul lor este un macho, un bărbat cuceritor dar şi dominator, în acelaşi timp. Bărbaţii, de cealaltă parte, doresc să facă amor cu cât mai multe femei, pentru a demostra cât de virili sunt. Chiar şi atunci când este înconjurat de două sau mai multe femei, bărbatul nu suportă ideea de a fi pus la respect de partenerele lui, ci el este singurul care deţine controlul. Paradoxul este că, deşi bărbatul doreşte să aducă în pat cât mai multe femei, acesta nu suportă ideea de a-şi împărţi partenera cu un alt bărbat”, susţine psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Totodată, specialistul a mai afirmat că femeile înţeleg printr-o fantezie sexuală un fel de flirt cu partenerul, adică acestea se lasă şi nu prea se lasă atrase de erotism. Femeile care au drept fantezie violul sunt persoane care au fost agresate în copilărie, susţin psihologii. „Persoanele care au astfel de dorinţe în pat au suferit agresări din partea tatălui în copilărie. Femeile caută la parteneri anumite trăsături ale tatălui, iar dacă acesta a fost mai dur atunci femeia va căuta un partener care să o domine şi, de ce nu, chiar să fie violent, mai ales în intimitate”, afirmă Hanibal Dumitraşcu.

Hanibal Dumitraşcu precizează că fanteziile sexuale aduse în plan real pe o perioadă de timp mai lungă distrug până şi cele mai solide relaţii. „Fiecare individ intră într-o relaţie cu anumite cunoştinţe din experienţele trecute. Îndeplinirea unei fantezii implică o bună cunoaştere a partenerului. Fanteziile sexuale aduse la realitate induc partenerilor o stare de nerealism, iar acest lucru poate duce la ruperea unei relaţii. Aceste fantezii îndeplinite pe termen lung dau senzaţia că cei doi parteneri nu se mai cunosc, cel puţin din punct de vedere sexual”, afirmă Hanibal Dumitraşcu.

Citește și: