Adriana Stanca
2899 vizualizări 23 aug 2014

Regizorul Cătălin Mitulescu a încheiat recent filmările din România pentru producţia „Rumeno”, cel de-al treilea lungmetraj din cariera sa. Echipa va merge însă şi în Italia câteva zile pentru realizarea unor secvenţe, după care filmul va intra la montaj.

„Rumeno” spune povestea lui Radu (Alexandru Potocean), un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. Aici o găseşte însă pe Monica (Ada Condeescu), soţia lui, total schimbată, iar copilul lor, Luca, pare să fi crescut mai mult decât se aştepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească, dar timpul petrecut separat se dovedeşte a le fi duşamn.

„Monica (...) a avut o poveste de dragoste foarte frumoasă, puternică, a fost foarte îndrăgostită de iubitul ei”, a povestit Ada Condeescu pentru gândul. „În momentul acesta e aşa un timing important pentru ea. Cumva trebuie să facă o alegere, e în momentul în care trebuie să decidă ce face mai departe. Înăuntrul ei simte că trebuie să se rupă cumva de lumea asta, că trebuie să facă mai mult pentru ea şi pentru copilul ei şi, dincolo de asta, din păcate, relaţia s-a înstrăinat şi s-a îndepărtat de Radu”, a adăugat actriţa.

„Am fost tot timpul fascinat de situaţiile acestea în care doi oameni trăiesc separat şi trece timpul...”, explicat regizorul Cătălin Mitulescu pentru gândul. „Şi sunt împreună cumva, dar unul e în Dubai, altul în România, unul lucrează nu ştiu unde, au şi un copil care e şi el nu ştiu unde, şi trec aşa ani de zile şi ei sunt împreună, de fapt. Iar la un moment dat unul dintre ei pune o întrebare sau nu mai răspunde la telefon şi se întâlnesc şi încearcă să rezolve situaţia aceasta”, a continuat el.

Filmul beneficiază de sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei - 1.520.400 lei – şi este cel unul dintre 15 proiecte europene selectate în prima ediţie a „European Gap Financing Co-Production Market” din cadrul Venice Film Market. Lansarea producţiei în cinematografe este programată pentru începtul anului 2015.

„Rumeno” este cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorală a lui Cătălin Mitulescu. Primul său film, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, a fost prezentat la Cannes, actriţa Dorotheea Petre fiind recompensată cu Premiul „Un certain regard” pentru cea mai bună interpretare. „Loveboy”, realizat în 2011, a fost selectat în secţiunea „Un certain regard” la Cannes şi în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unde actriţa Ada Condeescu a fost distinsă cu trofeul „Heart of Sarajevo”.

(Adriana Stanca, Miruna Ionescu)

 

Citește și: