Laura Cojocaru
1187 vizualizări 11 ian 2019

Specialiştii Romsilva au postat pe Facebook imagini în care mai multe capre negre se hrănesc în Parcul Naţional din Piatra Craiului.

”Imagini extraordinare cu mai multe capre negre hrănindu-se iarna, în condiţii dificile, în Parcul Naţional din Piatra Craiului.

În iernile grele, cu multă zăpadă, caprele negre coboară în zone mai joase, unde preferă versanţii înclinaţi, cu stâncărie, de pe care cade zăpada. Aici găsesc hrana şi se adăpostesc de prădători, în special de râşi.

Iarba uscată este uşor descoperită de sub stratul de zăpadă, în aceste zone caprele negre găsind şi muşchi, licheni sau cetină de molid.

Râşii atacă de obicei caprele negre când acestea se aventurează în zonele inferioare ale văilor, unde stratul gros de zăpadă le îngreunează deplasarea. Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii. România are o populaţie estimate la aproximativ 7.000 de capre negre.”, scrie ROMSILVA.

 

Foto: Hepta

Citește și: